Virusul SARS-CoV-2 sufera mutatii!

0
296
SARS-CoV-2 sufera mutatii

Un nou studiu este pe cale sa demonstreze faptul ca virusul SARS-CoV-2 sufera mutatii! Unul dintre argumente este mutatia genetica dezvoltata in timp de noul coronavirus. Se pare ca virusul care circula in prezent la nivel mondial este mult mai contagios decat cel aparut initial in China.

Mutatia genetica face ca virusul SARS-CoV-2 sa infecteze mult mai usor celulele sanatoase decat o facea la inceputul pandemiei. Noul coronavirus este mult mai contagios, iar acesta tinde sa evolueze, conform unui studiu publicat in revista Cell. 

Virusul SARS-CoV-2 sufera mutatii!

Dr. Anthony Fauci, Directorul Institutului American de Boli Infectioase, a transmis :”Coronavirusul a suferit mutatii in asa fel incat agentul patogen se raspandeste mult mai usor.

In Statele Unite ale Americii s-a simtit imediat prezenta noului SARS-CoV-2, un virus periculos care sufera mutatii genetice in permanenta.

Momentan s-a demonstrat faptul ca virusul este capabil sa se reproduca mult mai rapid decat o facea in momentul in care a fost depistat pentru prima oara.

Se pare ca virusul se reproduce mai repede, si poate fi mai transmisibil“, a mai adaugat Dr. Anthony Fauci. Cei mai buni geneticieni din lume se ocupa in permanenta cu studiul si depistarea posibilelor modificari in ceea ce priveste noul coronavirus.

30.000 de secvente ale genomului virusurilor sunt distribuite zilnic catre baza de date internationala GISAID. Virusul SARS-CoV-2 este urmarit de catre cercetatori din toata lumea. Posibilele mutatii genetice vor fi imediat depistate in cazul in care acestea se dezvolta. Geneticienii au anuntat ca datele sunt cunoscute, iar situatia este sub control.

Nu s-a demonstrat, insa, si faptul ca noul coronavirus ar reprezenta un risc mai mare in ceea ce priveste sanatatea fiecarui individ. Nu se stie daca mutatia dezvoltata il face mai agresiv. Cert este ca acesta se reproduce mult mai usor.

Ar putea exita urmari in ceea ce priveste dezvoltarea vaccinurilor. Este posibil ca vaccinurile realizate pana acum si aflate in procesul de testare, sa devina ineficiente asupra noului coronavirus.

In concluzie, virusul SARS-CoV-2 este mult mai contagios, insa nu se stie, inca, daca este si mai agresiv.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.