Vladimir Putin devine presedinte pe viata in Rusia

0
32
Vladimir Putin

Vladimir Putin devine presedinte pe viata in Rusia in urma unui referendum al carui scor a fost zdrobitor. In proportie de 77,92 %, rusii au validat revizuirea Constitutiei. Aceasta ii permite lui Putin sa ramana la putere pana in anul 2036, opozitia calificand acest rezultat drept ,,minicinos”. Astfel, Putin va avea posibilitatea de a ramane la Kremlin pana cand va implini 84 de ani.

Franta se retrage din ,, Sea Guardian ’’

Pentru a-si asigura un succes rasunator si o participare electorala substantiala, puterea ar fi initiat o loterie cu cadouri pentru participanti si bonuri de cumparaturi pentru cei care au votat online, potrivit criticilor Kremlinului.

Au participat doar 65% din populatie la vot, insa dupa numararea a 100% din sufragii, doar 21,27% din voturi au fost ,,impotriva”.

Aleksei Navalnii, opozantul rus al lui Vladimir Putin, a catalogat acest vot drept ,,o enorma minciuna”. Acesta a indemnat populatia sa se mobilizeze pentru urmatoarele alegeri din septembrie.

Aceasta revizuire a Constitutiei introduce urmatoarele principii :

  • Credinta in  Dumnezeu;
  • Casatoria rezervata heterosexualilor;
  • Invatamantul patriotic;
  • Garantii sociale, printre care si indexarea pensiilor.

Noul text al Constitutiei este in vanzare in librarii, reforma fiind deja aprobata in parlament. Desi votul era prevazut pentru luna aprilie, ca urmare a pandemiei de coronavirus s-a desfasurat in decurs de o saptamana, pana miercuri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.