Franta se retrage din ,, Sea Guardian ’’

1
23

Franta isi suspenda implicarea din operatiunea navala ,, Sea Guardian ’’ din Mediterana, ca urmare a tensiunilor recente intre navele de razboi franceze si cele turcesti. Conform unui oficial al ministerului Fortelor Armate, citat de Reuters, Franta ar fi facut patru solicitari pentru a clarifica rolul operatiunii ,, Sea Guardian ’’.

Cum reușesc Germania și Franța să facă față crizei provocate de noul coronavirus? Cine gestionează mai bine situația?

Franta a denuntat comportamentul agresiv al Turciei fata de o frageda franceza implicata intr-o misiune NATO in Marea Mediterana. Macron a declarat despre aceasta actiune ca este ,, una dintre cele mai frumoase demonstratii a faptului ca NATO este in moarte cerebrala’’. Totodata, Emmanuel Macron a acuzat Turcia ca are o ,,responsabilitate istorica si criminala’’ in conflictul libian.

Aceasta misiune ar fi avut drept scop verificarea unei nave-cargo care era suspectata de trafic de arme catre Libia.

,,Atunci cand avem doi membri NATO care au ajuns sa fie confruntati cu situatia pe care am trait-o, este intolerabil.’’ a declarat Macron.

Reactia Turciei nu a intarziat sa apara. Aceasta a acuzat Franta ca incearca sa consolideze prezenta Rusiei in Libia. Cea din urma, se confrunta cu un razboi civil inca din anul 2011.

Parisul si-a manifestat deja ,,ingrijorarea in legatura cu comportamentul rus in Libia’’, mai ales ,,implicarea fortelor Wagner’’, alcatuite din mercenari rusi.

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.