Cum se prepara renumitul Cocovan?

0
424
Cocovan

Cum se prepara renumitul Cocovan? Cocovan este denumirea romaneasca a celebrului preparat ,,Coq au vin”. Este un preparat clasic din bucataria franceza, iar dupa cum ii spune si numele, are ca ingredient principal carnea de cocos, fragezita in vin.

In anul 1864, a aparut prima versiune a acestui preparat intr-o carte de bucate, sub denumirea de ,,Poulet au vin blanc”. Povestea acestui preparat dateaza de cand galii au fost cuceriti de romani. Ca tribut, galii i-ar fi oferit lui Iulius Cezar un cocos batran, pe care bucatarul s-ar fi chinuit sa il prepare deoarece carnea nu era frageda. Metoda aleasa pentru fragezirea carnii, a fost gatirea acesteia in vin, cu legume.

Ingrediente necesare pentru a pregati renumitul Cocovan

  •  1 cocos de tara (preferabil), sau il poti inlocui cu pui/curcan
  •  2-3 cepe medii
  • 1 kg de ciuperci champignon
  • 1 l de vin rosu
  • 1 lingura de amidon
  • 1 lingura de unt
  • cimbru proaspat
  • 3-4 catei de usturoi
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 250 gr de bacon
  • 50 ml de coniac

Cum seprepara renumitul Cocovan? 

Cocovan

Taie in bucati pulpele si pieptul cocosului si adauga peste ele morcovul si ceapa taiate cubulete si pune-le intr-un bol. Deasupra, toarna vinul si lasa compozitia la frigider pentru a se marina, pana a doua zi.

Dupa ce ai scos de la frigider recipientul, asezoneaza compozitia cu sare, piper si adaga cimbrul. Cand ai terminat aceasta etapa, toarna compozitia intr-o tava inalta si bag-o la cuptor pana cand incepe sa scada din lichid iar carnea devine frageda. Cand aceasta este gata, scoate-o pe un paltou si las-o sa se raceasca.

Intr-o tigaie, pune untul la incalzit. Adauga peste el baconul taiat fasiute cu ciupercile si lasa-le sa se rumeneasca timp de cateva minute. Peste bacon si ciuperci , adauga coniacul si flambeaza, apoi adauga si amidonul. Mai lasa pe foc circa 10 minute pentr a se ingrosa compozitia. Cand este gata, adauga compozitia peste cocos si garniseste cu patrunjel verde tocat marunt.

Cum se serveste?

Il poti servi cu orice tip de paste. Totodata, ii poti adauga drept garnitura gnocchi de cartofi, orez sau piure de cartofi si sa nu uitam de un vin rosu de buturuga!

Pofta buna!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.