Wimbledon va fi anulat din cauza pandemiei

0
169
wimbledon

 

Potrivit ultimelor rapoarte, renumitul turneu de tenis de la Wimbledon a fost anulat, desi fusese programat sa inceapa pe data de 29 iunie.

Vicepresedintele Federatiei germane de Tenis, Dirk Hordorff, a confirmat anuntul pentru Sky Sports Germany, spunand ca anularea este „necesara in situatia actuala”.

Intreaga declaratie a fost publicata de catre The Guardian:

„Este complet nerealist sa ne imaginam ca avand in vedere restrictiile de calatorie, ne vom putea bucura de turneul international de tenis, motiv pentru care sute de mii de oameni ar fi nevoiti sa calatoreasca din intreaga lume. Este de neconceput.”

Aceasta masura a survenit in urma actiunilor Open-ului francez, care a mutat inceputul turneului sau din 18 mai pana pe 20 septembrie, in ciuda “razboiului” dintre oficiali si jucatorii de tenis . Asociatia franceza de tenis a fost criticata pentru luarea unei decizii fara consultarea jucatorilor. Purtatorul de cuvant al campionului francez Open Rafael, ameninta boicotarea evenimentului.

 

Tenismanul canadian Vasek Popisil, care face parte si in consiliul WTA, a declarat pentru New York Times ca amanarea a fost „nebuna”.

 

„Sunt vremuri cu adevarat grele, perioade inedite, iar acest lucru merge doar impotriva intregii idei a turneului. Avem un calendar. Avem discutii si negocieri intre Grand Slams si ATP. … Este doar o miscare foarte egoista. Practic fac un joc de putere chiar acum si este destul de arogant. ”

 

Stirile privind anularea turneului au venit la scurt timp dupa ce Olimpiada a fost amanata oficial pana in 2021 . Novak Djokovic si Simona Halep sunt campionii care vor participa la Wimbledon, luptandu-se pentru titlurile individuale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.