30 tineri vasluieni, contacti ai unui caz pozitiv COVID-19 – in vacanta in Costinesti

0
125
30 tineri vasluieni

30 de tineri vasluieni care au intrat in contact cu o persoana testata pozitiv COVID-19 au fost gasiti in Costinesti, cazati in mai multe vile private. Acestia au ajuns in vacanta la mare in data de 1 august.

Tinerii cu varste cuprinse intre 17-18 ani au plecat la mare, in statiunea Costinesti, la o petrecere. Inainte de plecarea lor la mare, acestia au luat contact cu o persoana infectata. Niciunul dintre cei 30 de tineri nu prezentau simptome.

DSP Vaslui a informat DSP Constanta ca 30 de tineri cu varste cuprinse intre 17-18 ani, considerati contacti directi, au participat la o petrecere privata din statiunea Costinesti.

Tinerii au fost cazati in 3 locatii diferite, astfel:
  • 10 tineri cazati intr-o vila unde au fost constatate conditii de cazare necorespunzatoare. Masurile impuse nu au fot respectate. S-a interzis orice activitate turistica, iar proprietarul a fost amendat cu o suma in valoare de 10.000 lei.
  • 13 persoane au fost cazate intr-o alta vila, unde au fost descoperite aceleasi nereguli. Proprietarul a primit aceleasi sanctiuni.
  • 8 persoane cazate intr-o vila unde regulile si masurile de siguranta au fost respectate.

18 dintre cei 30 de tineri au fost preluati de catre echipajele SMURD din Vaslui. Restul sunt carantinati in vilele in care au fost cazati si asteapta sa fie transportati in judetul de domiciliu.

„Este o situatie lipsita de responsabilitate, in special din partea parintilor celor 30 de tineri, pentru ca discutam de niste copii de 17-18 ani. Situatia acum este sub control, a fost contact permanent intre DSP Constanta si DSP Vaslui pentru gestionarea acestei situatii complicate. Se efectueaza anchete epidemiologice extinse, pentru ca acesti tineri au apucat sa petreaca 2-3 zile pe litoral. Astept sa vad, in restul sezonului, ceva mai multa resposabilitate din partea turistilor, care complica, uneori, intreaga activitate de pe litoral, fie ca vorbim despre portul mastii de protectie, de pastrarea distantarii sociale, respectarea regulilor, in general”, a declarat George-Sergiu Niculescu, prefectul judetului Constanta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.