4 mai, un nou inceput pentru Italia

0
59
4 mai

In timpul unei sedinte premierul Giuseppe Conte a anuntat ca in data de 4 mai fabricile isi vor putea relua activitatea. Magazinele si pietele vor putea fi redeschise si ele din data de 18 mai. 

Duminica au fost raportate doar 260 de decese in Italia legate de COVID-19, fiind in scadere, fata de zilele precedente. Guvernul a declarat ca recapata controlul in fata noului coronavirus.

Giuseppe Conte a declarat ca, desi este un pas riscant, planul a fost elaborat si structurat cu atentie, intr-un mod extrem de responsabil. Companiile vor fi monitorizate, iar in cazul nerespectarii regulilor si protocoalelor de securitate impuse prin noul decret, se poate anula aceasta decizie. 

4 mai – Vizitele vor fi acceptate!

Oamenii isi pot vizita rudele apropiate daca respecta noile reguli impuse. Trebuie respectata, in continuare, distantarea sociala iar masca de protectie va fi obligatorie.

Traficul va fi restrictionat in continuare in unele regiuni, cu exceptii precum deplasarea in interes de munca sau din motive medicale sau bine justificate.

Exercitii fizice in aer liber permise!

Daca grupul in care practica exercitiile fizice nu depaseste doua persoane adulte si doi copii, iar distantarea sociala este respectata, acestea vor fi permise si in afara zonei din apropierea domiciliului.

Sporturile de interior vor fi permise daca este respectata o distanta de cel putin 2 metri intre participanti.

Parcurile publice redeschise!

Parcurile se vor redeschide. Numarul de persoane care intra in parcuri va fi monitorizat si controlat in permanenta.

Petrecerile vor fi, in continuare, interzise.

Barurile, cafenelele si restaurantele si-ar putea relua activitatea, incepand cu 1 iunie. In aceeasi situatie se afla si saloanele de infrumusetare.

Giuseppe Conte: “Daca nu respectam distanta, daca nu respectam precautiile, curba epidemica poate creste din nou, iar situatia va scapa de sub control.”

Desi sperantele la o viata normala sunt mari, fara un vaccin eficient, COVID-19 ramane un pericol la nivel mondial.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.