Fundatia Gates, apel la cooperare pentru vaccinarea a 7 miliarde de oameni

0
87
fundatia gates

Bill si Melinda Gates, fondatorii “Fundatia Gates” au facut miercurea trecuta un apel prin care cer cooperare la nivel mondial pentru vaccinarea a 7 miliarde de oameni. Este nevoie de multa implicare pentru realizarea unui stoc atat de mare de vaccinuri.

Gates Foundation acorda inca 150.000.000$ pentru dezvoltarea tratamentelor si terapiilor impotriva noului COVID-19.

Directorul executiv al fundatiei, Mark Suzman, a afirmat ca este normal sa dispunem de sute de milioane de doze fabricate pentru a putea acoperi un numar cat mai mare de persoane ce vor beneficia de vaccin.

Perioada necesara realizarii unui numar mare de vaccinuri impotriva COVID-19 poate ajunge si pana la 18 luni, in cazul in care acestea sunt testate si verificate complet. De aceea, Fundatia Gates face apel la toate autoritatile si intreprinderile globale sa inceapa imediat realizarea planurilor de fabricare.

Afla cum au fost postate online 25.000 de adrese de e-mail si parole ale Fundatiei Gates, NIH si OMS.

Secretarul General Adjunct al Organizatiei Natiunilor Unite, Amina J Mohammed, sustine ideea, conform careia, pentru o lume fara COVID-19 este nevoie de efort colectiv. Aceasta evidentiaza intr-o postare pe reteaua de socializare Twitter faptul ca mai multi lideri s-au organizat in lupta impotriva COVID-19.

Mark Suzman a anuntat ca sunt aproximativ 100 de potentiale vaccinuri dezvoltate si testate de catre oamenii de stiinta. Chiar daca majoritatea nu vor trece de testele realizate in laboratoare, unele ar putea fi chiar extrem de eficiente.

Un lucru este sigur: este nevoie de vaccinuri pentru 7 miliarde de oameni. Toti vor beneficia de ele, insa este nevoie de efort colectiv pentru realizarea acestora cat mai rapid.

Membrii Fundatiei Gates se declara a fi optimisti. Este foarte probabil ca in 12-18 luni sa fie realizate si gata de folosinta mai multe vaccinuri COVID-19.

Secretarul General ONU sustine efortul companiei Gates si considera ca un vaccin ar putea salva milioane de vieti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.