Ziua de 1 Mai – cum o poți sărbători anul acesta?

0
98

Ziua Muncii se apropie cu pași repezi și dacă, în anii trecuți, românii obișnuiau să-și petreacă minivacanța de 1 Mai pe litoral, în Delta Dunării, călătorind în afara țării sau în diferite stațiuni montane, anul acesta, planurile tuturor vor fi date peste cap. Vestea bună este că, deși oamenii nu vor putea ieși din casă pentru a se distra alături de prietenii lor, există câteva soluții care să-i ajute pe români să se simtă bine și anul acesta de 1 Mai. Iată care sunt acestea!

Sărbătorește cu o porție de mici

Există o legendă românească ce povestește originea micilor, specialiatea consumată de majoritatea românilor în zile de sărbătoare, așa cum este ziua de 1 Mai. Conform acesteia, mititeii au fost inventați în secolul al XIX-lea, într-un restaurant din București, vestit pentru cârnații preparați în bucătăria sa, numit „La Iordache”. Se pare că micii au apărut atunci când Iordache Ionescu a rămas, într-o seară, fără mațe disponibile, care erau necesare pentru prepararea cârnaților. Acesta a decis să frigă carnea direct pe grătar și, astfel au luat naștere mititeii, cunoscuți pe atunci sub numele de „cârnați mici” sau „cârnați mititei”. Încă de atunci, micii au devenit din ce în ce mai populari în rândul românilor, ajungând ca vânzările anuale de mititei să ajungă la suma de 50 de milioane de euro. Dacă, anul acesta, nu ai posibilitatea de a prepara micii în aer liber, pe grătar, poți oricând să-i pregătești pe aragaz. Folosește un grătar pentru aragaz, o tigaie grill din fontă sau teflon sau, dacă deții un cuptor electric, utilizază opțiunea grill a acestuia.

Conectează-te cu prietenii pentru a organiza o petrecere online

În această perioadă nu ai voie să organizezi petreceri la tine acasă, însă, din fericire, întrunirile online cu prietenii nu sunt interzise. Adună-ți prietenii pentru a petrece împreună ziua de 1 Mai cu ajutorul aplicațiilor care permit videoconferințele, deschideți câte o sticlă de vin, stați la discuții și, de asemenea, puteți încerca și câteva jocuri de societate online, cum ar fi Catan sau Monopoly. Anumite aplicații, precum Houseparty, oferă utilizatorilor posibilitatea de a combina utilul cu plăcutul, prin jocurile distractive pe care le pun la dispoziția acestora și, în același timp, prin accesul la videoconferințe. Utilizatorii se pot distra împreună cu prietenii lor prin intermediul unor jocuri de mimă, de desenat și nu numai, care le vor menține buna dispoziție pe parcursul petrecerii online.

Petrecere cu un maraton de filme

Nu este o regulă ca ziua de 1 Mai să fie sărbătorită doar prin petreceri și grătare. Dacă simți nevoia de o zi liniștită, acum este ocazia perfectă de care să profiți. Adună-ți membrii familiei și sărbătoriți Ziua Muncii alături de filmele voastre preferate, câteva gustări delicioase și o doză mare de bună dispoziție. Puteți viziona filme bine cunoscute, precum Harry Potter sau Stăpânul Inelelor, sau puteți încerca și alte idei, care să vă facă ziua mai bună. Este foarte important ca la finalul acestei minivacanțe, să te întorci la muncă mult mai relaxat, chiar dacă pentru multă lume, în această perioadă, și munca are loc tot acasă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.