Urmatorul oras din Romania care va avea metrou in cativa ani

0
122
Metrou

Cluj Napoca va fi cel de-a doilea oras din Romania care va avea metrou. Contractul , in valoare de aproximativ 7,4 milioane de euro a fost deja semnat. Primaria Clujului a anuntat ca pentru studiile de prefezabilitate si fezabilitate s-a alocat suma de 3,48 de milioane de lei. La aceste studii vor participa SWS Engineering SPA (Italia) – Systra (Franta) – Metrans Engineering SRL (Romania) in asociere.

„Proiectul are practic in vedere dezvoltarea economica viitoare a Zonei Metropolitane Cluj. Prima componenta este legata de trenul metropolitan. Avantajul e ca avem deja infrastructura pentru tren, avem calea ferata,precum si proiectul Ministerului Transporturilor de modernizare a caii ferate intre Cluj si Episcopia Bihor.

In acest context, noi avem in vedere dezvoltarea pe o raza de 100 kilometri de la Huedin la Dej, iar trenul metropolitan va permite mobilitatea fortei de munca, noi investitii, locuri de munca mai bine platita, astfel incat Clujul să aiba viitor si sa isi mentina atractivitatea economica si de calitate a vietii. ’’ a declarat Emil Boc , primarul municipiului Cluj Napoca.

Asteptari mari de la noul metrou

Prima etapa a proiectului va fii realizarea trenului metropolitan pe infrastructura actuala. Cea de-a doua etapa va fi realizarea metroului pe axa vest-centru-est  care va deservi punctele de interes , din Gilau pana la Podul Ira. Lungimea va fi de aproximativ 16 km.

Citeste si : ,,Donald Trump,declaratie incredibila

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.