5 motive pentru care ar trebui sa consumam alimentele organice

0
111
5 motive pentru care ar trebui sa consumam alimentele organice

Pentru ca alimentele organice contin nutrienti si antioxidanti

Cercetarile arata ca alimentele organice au un nivel mai mare de antioxidanti si alti nutrienti, cum ar fi acizii grasi esentiali omega-3 si CLA. Si culturile organice s-au dovedit a contine concentratii semnificativ mai mici de cadmiu – un metal la fel de toxic precum plumbul si mercurul. Mancarea ecologica este cu adevarat mai buna pentru tine. Si are si un gust mai bun.

 

Pentru ca substantele chimice sunt extrem de daunatoare pentru organism

 

Agricultorii ecologici folosesc metode durabile de combatere a daunatorilor. Fermele non-organice folosesc pesticide si erbicide toxice. Aceste substante chimice sunt cu adevarat daunatoare vietii salbatice si sanatatii umane, ne contamina hrana, aerul si apa si se acumuleaza in celulele noastre. Cu toate acestea, practicile agricole interzic strict utilizarea acestor substante chimice – facand albinele mai fericite si alimentele mai hranitoare.

 

Pentru ca animalele si copiii nostri ar trebui sa creasca in ritmul lor

 

Hormonii sintetici si antibioticele sunt adesea administrate animalelor de ferma non-organice pentru a-si schimba ciclurile de reproducere si pentru a accelera cresterea lor. Consideram ca vacile sunt mai sanatoase si mai fericite atunci cand au voie sa traiasca fara sa fie pompate de substante chimice si le ajuta sa produca lapte de cea mai inalta calitate.

 

Pentru ca infectiile rezistente la antibiotice sunt foarte reale

 

Cand fermierii non-organici isi hranesc animalele cu antibiotice pentru a le impiedica sa se imbolnaveasca, acestia omoara multi dintre agentii patogeni – dar nu toti. Germenii care supravietuiesc continua sa se reproduca, ceea ce duce la infectii rezistente la antibiotice care reprezinta o amenintare reala pentru animale si oameni deopotriva. In loc sa se bazeze pe antibiotice, fermierii ecologici folosesc masuri holistice naturale pentru a promova si mentine sanatatea animalelor, mentinand si oamenii mai sanatosi in acest proces.

 

Pentru ca am auzit cu totii ca “GMO-urile (culturi proiectate genetic) sunt rele”, dar stiti de ce?

 

Acest lucru se datoreaza faptului ca aceste culturi proiectate genetic sunt o inventie relativ recenta, cu impacturi potential daunatoare asupra ecosistemului si asupra sanatatii umane si animale. Inca nu sunt foarte multe informatii despre ele, dar standardele organice interzic utilizarea semintelor sau animalelor proiectate genetic, inclusiv clone.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.