Acidul hialuronic este o substanta care hidrateaza si mentine elasticitatea pielii. Aceasta se gaseste in mod natural in organism. In jurul varstei de 25 ani capacitatea corpului de a produce aceasta substanta scade.
Acidul hialuronic a devenit in ultimul timp un “must have” apreciat atat de femei cat si de barbati. Tot mai des oamenii apeleaza la tehnicile de estetica faciala pentru a corecta anumite defecte sau, pur si simplu, folosesc injectarea acestei substante pentru a se infrumuseta.
Desi din ce in ce mai multe persoane apeleaza la serviciile de medicina estetica, informatiile care circula sunt de cele mai multe ori eronate, provocand teama si confuzie.
Acidul hialuronic este periculos pentru sanatate
MIT. Daca sunt respectate normele sanitare iar injectarea sau tehnica de aplicare este realizata corect de catre specialistii in domeniu, substanta nu este periculoasa pentru organism. Un studiu demonstreaza ca acidul hialuronic de calitate este cea mai sigura substanta de umplere si modelare.
Expresiile faciale sunt reduse dupa injectare
ADEVAR. Ridurile mascate cu ajutorul acidului hialuronic provoaca rigiditatea tesutului in acel loc. Expresiile faciale sunt mai greu de observat la o persoana care a suferit tratamente estetice decat la cea naturala.
Creste riscul de aparitie a celulelor canceroase
MIT. Pentru ca este o proteina bine tolerata de catre organism, efectele secundare sunt extrem de rare. Este contraindicata utilizarea acidului hialuronic de catre persoanele bolnave de cancer deoarece poate fi crescuta sensibilitatea. Nu s-a demonstrat, insa, faptul ca injectarea acestei substante ajuta la formarea celulelor canceroase.
Fumatul reduce durata de actiune a acidului hialuronic
ADEVAR. Fumatul este asociat cu pierderea elasticitatii pielii si inevitabil la aparitia ridurilor. Colagenul si acidul hialuronic sunt degradate mai repede daca persoana este fumatoare.
Acidul hialuronic este permanent
MIT. Efectul obtinut dupa tehnicile de aplicare a acidului hialuronic dureaza intre 9-12 luni, in functie de capacitatea organismului de asimilare si de calitatea produsului.
Provoaca dependenta
ADEVAR. Dependenta creata de tratamentele cu acid hialuronic nu provoaca sevraj. In schimb, datorita faptului ca acidul hialuronic se degradeaza treptat, nevoia de refill este crescuta. Oamenii raman fideli tratamentelor estetice chiar si dupa o singura aplicare.
Greselile de aplicare nu mai pot fi corectate
MIT. Exista posibilitatea de a dizolva acidul hialuronic cu ajutorul tratamentului cu hialuronidaza. Efectul este observat la cateva minute dupa aplicare. Edemul poate masca resultatul pe moment.