Bruxelle-ul propune prima taxă pe vapeing și scumpirea țigărilor în UE

0
49
Taxă pe vapeing

Conform Economedia.ro, cei de la Bruxelle vor să propună taxa pe vapeing și scumpirea țigărilor. Scopul ar fii de a reorganiza impozitarea industriei tutunului.

Modificările fac parte dintr-un efort de a scădea rata fumatului. Astfel, va crește acciza minimă a UE pentru țigări de la 1,8 euro la 3,60 euro pe un pachet de țigări. Acest lucru va duce la creșterea prețului în Europa de Est. Pachetele neputând fi vândute sub prețul de 3 euro.

Produsele de vaping mai puternice vor fi supuse unei accize de cel puțin 40%, în timp ce produsele de vaping mai puțin puternice vor fi supuse unei accize de 20%. Produsele din tutun încălzit vor fi, de asemenea, afectate de o acciză de 55%. Adică o rată de impozitare de 91 de euro la 1.000 de articole vândute.

De asemenea, accizele la țigări ar crește considerabil în țări precum Austria și Luxemburg. Unde prețurile sunt scăzute în raport cu veniturile. Se preconizează că majorarea taxelor pe țigări va genera 9,3 miliarde de euro în plus pentru statele membre ale UE.

Scopul acestor modificări este de a ajunge la o generație fără tutun până în anul 2040. Oficialii din domeniul sănătății doresc să reducă consumul de tutun în rândul cetățenilor UE de la nivelul actual de aproximativ 25% la 20% în 2025 și la mai puțin de 5% până în 2040.

de asemenea, s-a impus o interdicție privind produsele din tutun încălzit aromatizat pentru a reduce creșterea cererii în rândul consumatorilor tineri.

Dar Peter van der Mark, secretarul general al Asociației Europene a Tutunului pentru Fumători, a avertizat că “dacă aveți o creștere bruscă și foarte abruptă, puteți crea o piață pentru comerțul ilicit”.

Când se va aproba scumpirea tutunului și taxa pe vapeing?

Momentan propunerea este încă în curs de dezbatere. Ea trebuie aprobată de toate statele membre ale UE înainte de a fi pusă în aplicare. British American Tobacco, unul dintre cei mai mari producători de țigări din lume, a subliniat că acesta este „începutul unui lung proces legislativ”.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.