A sosit vara, iar acest lucru înseamnă că a început și sezonul cireșelor. Acestea nu doar că sunt delicioase, dar au și o mulțime de beneficii pentru sănătate. Consumul de cireșe poate reduce riscul apariției bolilor cardiovasculare, a diabetului, a cancerului, precum și a mai multor boli inflamatorii cronice, inclusiv artrita. Chiar și nutriționiștii numesc adesea cireșele ca fiind „superalimente”. Gustul lor este amestecul perfect de dulce și acru, astfel că sunt o alegere minunată pentru zilele de vară. Cireșele conțin vitamine, fibre și multiple minerale, ceea ce le face unele dintre cele mai sănătoase fructe.
De aceea, atunci când cumperi cireșe, ar trebui să te gândești și la numeroaselor beneficii pe care le au asupra sănătății tale. Iată lista celor șapte beneficii pe care le au cireșele:
- Ajută la pierderea în greutate
Cireșele sunt cunoscute pentru ajutorul oferit în lupta cu greutatea. Sunt destul de sărace în calorii și pline de elemente nutritive. Adăugarea cireșelor în dieta zilnică te vor ajuta să consumi fibre importante pentru organism, care îți vor menține stomacul plin pentru o perioadă mai lungă de timp. Poți include cireșele pe lista ta de la micul dejun.
- Au compuși antiinflamatori puternici
Cireșele sunt încărcate cu o mulțime de compuși cu efect antiinflamator. De asemenea, ele sunt o sursă bogată de antioxidanți, care ajută la creșterea imunității organismului și la combaterea stresului în mod natural. Unele dintre substanțele nutritive prezente în cireșe pot ajuta, de asemenea, la reducerea problemelor cronice de sănătate mintală.
- Participă la controlul diabetului
Printre avantajele cireșelor se numără și faptul că nu afectează dieta persoanelor cu diabet. Acestea au un indice glicemic scăzut, ceea ce înseamnă că nu îți vor afecta nivelul glicemiei din sânge.
- Controlează hipertensiunea
Hipertensiunea arterială este o problemă de sănătate de care suferă multe persoane. Se pare că cireșele sunt o metodă minunată prin care poți menține sub control tensiunea arterială. Cireșele sunt încărcate cu potasiu, care ajută la eliminarea excesului de sodiu din organism. Astfel, aceste fructe ajută la păstrarea echilibrului dintre potasiu și sodiu, ceea ce îți va permite să previi apariția hipertensiunii.
- Conțin vitamine benefice pentru piele
Cireșele au un efect incredibil când vine vorba de ten. O mulțime de produse de piele folosesc extracte de cireșe pentru a oferi efecte îmbunătățite asupra tenului. Cireșele sunt bogate în vitaminele A, B, C și E de care pielea are nevoie pentru un aspect strălucitor. Vitaminele C și E țin la distanță problemele tipice ale tenului, inclusiv petele, coșurile, depigmentarea etc. Vitaminele A și B cresc strălucirea pielii și asigură un ten fin și catifelat.
- Sunt încărcate cu proprietăți anti-îmbătrânire
Cireșele pot fi de ajutor și în cazul semnelor timpurii ale îmbătrânirii. Antioxidanții prezenți în cireșe sunt minunați pentru a elimina radicalii liberi din corp. Acest proces nu numai că îți va crește imunitatea, dar îți va oferi și un ten cu aspect tânăr. De asemenea, cireșele îți protejează pielea de razele UV, care pot fi dăunătoare.
- Sunt un beneficiu pentru memorie
Nutrienții prezenți în cireșe sunt minunați pentru memorie. Studiile au descoperit că antocianina, care este un compus prezent în cireșe, este excelentă pentru sănătatea creierului uman.
Citește și: Fructe și legume. Ce trebuie să știi înainte să le cumperi!