Subventii de 2.000 de euro pentru hibride si 7.000 de euro pentru electrice

0
51

Un program de opt miliarde de euro a fost anuntat de Emmanuel Macron , care va avea drept scop subventionarea achizitiei de automobile hibride sau electrice.

Presedintele Frantei a anuntat ca aceasta suma se adauga la imprumuturile de 5 miliarde de euro pe care le va acorda companiilor. Cele 5 miliarde ar urma sa fie un credit pentru Renault , la care se mai adauga cheltuieli cu plata salariilor angajatilor din industria auto care au fost in somaj tehnic.

,, Tara noastra nu va fi la fel fara marile sale marci ,Renault, Peugeot, Citroen. ’’, a declarat Macron care a subliniat ca vrea ca Franta sa devina lider al productiei de vehicule ecologice.

Intr-o intalnire cu reprezentantii companiilor auto , Macron a discutat masurile pe care guvernul le poate lua si masurile pe care companiile trebuie sa le ia , in special Renault , pentru a-si restructura activitatea.

Compania Renault intentioneaza sa reduca cu 2 miliarde cheltuielile , ceea ce ar putea duce la concedieri , dar si la inchiderea fabricii. Presedintele Frantei a anuntat trei solutii: 2.000 de euro subventie pentru masini hibride cu benzina, 7.000 de euro pentru vehicule electrice (persoane fizice) si 5.000 de euro pentru companii.

Desi vanzarile de autovehicule din Franta au scazut considerabil in luna aprilie si nu dau semne sa isi revina, Macron intentioneaza sa repuna pe picioare industria auto.

Vezi si : BMW introduce noi tehnologii de conectivitate si asistenta

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.