Noi cercetări legate de tratamentul pentru coronavirus! Ce medicamente sunt testate?

0
61

Sistemul de sănătate Montefiore și Colegiul de Medicină Albert Einstein au început următoarea etapă a studiului legat de tratamentul adaptiv pentru COVID-19 (ACTT);  studiul își propune evaluarea opțiunilor de tratament pentru persoanele spitalizate cu infecție severă cu noul coronavirus. Noua etapă a acestei cercetări, cunoscută sub numele de ACTT 2, este sponsorizată de Institutul Național de Alergii și Boli Infecțioase (NIAID).

În martie, Montefiore a fost prima instituție din New York care s-a alăturat inițiativei pentru evaluarea efectelor pe care le are Remdesivir asupra bolnavilor infectați cu noul virus; acesta este un medicament antiviral, ce se administrează intravenos. Rezultatele preliminare ale studiului, anunțate luna trecută, arată că pacienții infectați cu noul coronavirus, care au fost tratați cu Remdesivir, s-au recuperat în 11 zile în medie, comparativ cu pacienții din grupul placebo, care s-au recuperat în 15 zile. Dintre 1.063 de participanți la studiile clinice, 91 de oameni (aproape 10%) erau din instituțiile Montefiore și Einstein.

Datorită rezultatelor promițătoare ale Remdesivir, cercetătorii se concentrează acum pe efectele combinării acestuia cu Baricitinib sau cu medicamente placebo, într-un nou studiu. Baricitinib se comercializează pentru reducerea inflamației asociate cu artrita reumatoidă. Cercetătorii doresc să știe dacă, prin combinarea Remdesivir cu Baricitinib, se pot preveni sau reduce inflamațiile apărute în cazul persoanelor depistate cu noul coronavirus, atunci când sistemul lor imunitar reacționează la infecția cu virusul. Aceste inflamații pot copleși plămânii sau alte părți ale corpului pacientului, putând fi chiar fatale.

„Ceea ce ne preocupă este că, la unii oameni, răspunsul imun la coronavirus poate fi mai periculos pentru viața pacientului decât infecția în sine și nu există încă un tratament cunoscut pentru asta”, a declarat Barry Zingman, profesor de medicină la Colegiul Albert Einstein și director clinic al Departamentului de Boli Infecțioase, din cadrul Sistemului de Sănătate Montefiore. „Includerea Baricitinibului în studiul nostru poate reduce inflamația legată de COVID-19, iar combinarea Baricitinibului cu Remdesivir poate duce la o schemă de tratament și mai eficientă pentru persoanele cele mai grav afectate de această boală”.

Pacienții înscriși în ACTT 2 sunt spitalizați cu o infecție provocată de coronavirus, confirmată prin testele de laborator. Aceștia prezintă și complicații pulmonare, inclusiv respirație șuierătoare, oxigenare insuficientă a plămânilor, sau pneumonie, având nevoie să fie intubați. Toți pacienții vor primi Remdesivir intravenos timp de până la 10 zile. Jumătate dintre pacienți vor primi și Baricitinib pe cale orală, iar celeilalte jumătăți i se va administra un placebo identic, timp de 14 zile.

Sistemul de Sănătate Montefiore este unul dintre cele mai importante instituții de profil din New York, fiind un lider recunoscut în îngrijirea excepțională și personalizată a aproximativ trei milioane de oameni din comunitățile din Bronx, Westchester și Hudson Valley.

Colegiul de Medicină Albert Einstein este unul dintre instituțiile de cercetare, educație medicală și investigații clinice, din New York. În 2019, Colegiul a primit peste 178 de milioane de dolari de la Institutul Național de Sănătate (NIH). Această sumă include finanțarea marilor centre de cercetare din cadrul instituției, în studiile realizate legate de îmbătrânire, tulburări de dezvoltare intelectuală, diabet, cancer, boli hepatice și SIDA. Colegiul de Medicină își concentrează eforturile și în alte domenii de cercetare, precum dezvoltarea creierului, neuroștiința, bolile cardiace și în inițiativele de reducere și eliminare a disparităților în sănătate de natură etnică și rasială.

Citește și: Remdesivir , tratamentul minune pentru COVID-19!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.