Iata cele mai bune 5 alimente cu continut ridicat de acizi grasi Omega 3

0
133
Iata cele mai bune 5 alimente cu continut ridicat de acizi grasi Omega 3

Judecand dupa popularitatea toast-urilor cu avocado de pe Instagram si prin proliferarea optiunilor de ulei de masline extravirgin extravagante la magazinele alimentare, se pare ca am eliminat in sfarsit temerile noastre de „grasimi bune” .

Dupa zeci de ani de evitare, fara discriminare. a tuturor grasimilor, am devenit acum versatili in a diferentia grasimile saturate si nesaturate si suntem mai mult decat fericiti sa le adaugam pe acestea din urma in dietele noastre.

 

Una dintre aceste asa-numite grasimi sanatoase, acizii grasi omega 3 sunt un tip de grasimi polinesaturate. Un studiu clinic Mayo realizat la peste 32.000 de participanti a constatat ca consumul de mai multi acizi grasi omega 3 ar putea reduce „evenimentele cardiovasculare” (cum ar fi un atac de cord) cu pana la 45% si ar putea scadea nivelul trigliceridelor cu pana la 50%. Pare o scuza destul de buna pentru a comanda un croissant cu somon, nu ?

 

Acizii grasi Omega 3 sunt esentiali pentru ca organismul dvs. sa functioneze optim. Acestia ajuta la formarea structurilor membranelor celulare, in special in creier. O revizuire din 2015 a deceniilor de cercetari cu privire la potentialele beneficii ale omega 3 a mentionat ca adaugarea acestor acizi grasi in planul tau de masa poate ajuta la pastrarea memoriei si a capacitatii de invatare prin prevenirea inflamatiei in creier pe masura ce imbatranesti.

 

Cea mai evidenta sursa de alimente de omega 3 este pestele, dar acei inotatori produc acizii singuri. Pestii isi obtin omega 3 din microalgele din apa, in care acizii grasi sunt sintetizati initial.

 

Pentru o sanatate optima, barbatii de 19 ani si peste au nevoie de aproximativ 1,6 g de acizi grasi omega 3 pe zi, iar femeile au nevoie de 1,1 g. Femeile insarcinate si care alapteaza au nevoie de 1,4 g, respectiv 1,3 g.

 

Inainte de a apela la un supliment de ulei de peste, iata care sunt cele mai bune surse de acizi grasi omega 3 pe care le puteti incerca.

 

Somon Atlantic de ferma: 2 g de omega 3 in 40 gr produs brut

Ansoa, conserve in ulei si drenata: 1,8 g de omega 3 in 40 gr produs brut

Hering Atlantic: 1,8 g de omega 3 in 40 gr produs brut

Macro Atlantic: 1,1 g de omega 3 in 40 gr produs brut

Ton alb, conservat in ulei si scurs: 1 g de omega 3 in 40 gr produs brut

 

Acestea fiind spuse, doriti sa va alegeti cu atentie pestele, deoarece anumite tipuri de peste contin cantitati mari de mercur. Administratia pentru Alimente si Droguri si Agentia pentru Protectia Mediului recomanda doar doua-trei portii dintr-o varietate de peste in fiecare saptamana, in special pentru femei si copii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.