Adrian Streinu Cercel demis de la conducerea comisiei anti-COVID din Ministerul Sanatatii

0
107
Adrian Streinu Cercel

Adrian Streinu Cercel demis de Nelu Tataru din functia de conducere a comisiei stiintifice anti-COVID din Ministerul Sanatatii.

Proiectul controversat al lui Adrian Streinu Cercel care propunea izolarea persoanelor de peste 65 ani pentru trei luni dar si despartirea obligatorie a batranilor de familiile lor a generat reactii negative.

„Domnul profesor Streinu Cercel era membru al Comisiei speciale anti-COVID. Era chiar presedintele comisiei. Avem discuții, sunt propuneri, dar nu am putut sa fiu de acord cu dansul. De asta am spus ca gandim la oportunitati, protejam persoanele varstnice, dar nu pot fi de acord cu ce a spus. Apariția acelui „plan de vacanta” nu a facut decat sa extrapoleze anumite ganduri, anumite gandiri. Decizia a fost de a-l demite din functia de președinte al acestei comisii și i-am comunicat și dansului acest lucru. Nu mai este presedintele comisiei stiintifice la nivelul ministerului și nici nu mai face parte din aceasta comisie”, a spus Nelu Tataru.

Proiectul prevedea si masuri economice catalogate drept populiste de ministrul Finanțelor.

Adrian Streinu Cercel criticat aspru de prim-ministrul Romaniei, Ludovic Orban!

„Planul acela e o nastrusnicie, o stupiditate mai mare nu am vazut. Documentul ala zici ca e facut in anii 50, la fiecare dupa nevoi, cu statul care se ocupa de tot, preia distributia de energia electrica, de utilitati, nu mai plateste nimeni taxe. E o nebunie nici nu trebuia luat in serios. Chiar stau si ma intreb daca a aparut intamplator sau nu chestia cu carantinarea parintilor și bunicilor. Sunt lucruri de gravitate extrema, nu trebuie tratate doar cu un zambet, ci cu masuri,” a spus Orban.

Nelu Tataru a precizat ca in locul lui Adrian Streinu Cercel , in comisie va intra Adriana Pistol de la Institutul National de Sanatate Publica , fara a avea obiectie fata de aceasta decizie.

Citeste si : ,,Redeschiderea scolilor creste infectarea elevilor. Virusul face ravagii!”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.