Redeschiderea scolilor creste infectarea elevilor. Virusul face ravagii!

0
73
Redeschiderea scolilor

Redeschiderea scolilor peste 3 saptamani ar putea avea ca urmare infectarea cadrelor didactice , a elevilor dar si a familiilor acestora. Primarul general al Capitalei ,Gabriela Firea , a propus ca inceperea cursurilor sa se faca abia peste cateva luni , in condiții de informare si protecție.

„Nu cred ca suntem pregatiti ca peste trei saptamani, pe 18 mai, sa reinceapa cursurile, in conditii de protectie pentru elevi, cadre didactice și mai ales pentru familii, parinti si bunici.Este imposibil sa se poata organiza distantarea sociala. Sunt clase cu peste 30 de elevi, scoli in intreaga tara in care se invata  trei schimburi.’’ a anuntat edilul Bucureștiului.

Redeschiderea scolilor : respectarea cu strictete a masurilor sanitare si de distantare sociala !

In acest moment, redeschiderea in conditii de siguranța a scolilor nu este suplimentata indeajuns de ajutorul autoritatile locale.

,,Imaginati-va intr-o scoala normala cum ar putea sta elevii pe hol in recreatii, cine ar putea sa pazeasca elevii sa stea la doi metri distanta, sa nu fie mai mult de trei intr un grup, poate in clasa s-ar putea realiza, dar pe hol, in recreatie, in curtea scolii mi se pare imposibil!’’, a mai anuntat Firea.

Primarul Capitalei considera ca se pot gasii solutii pentru incheierea anului școlar , cat si pentru anii terminali. Totodata este nevoie de un plan serios pentru relansarea economiei.

„Nu vom mai putea rezista mult timp cu motoarele economiei incetinite. Aici sa ne concentram mai bine şi sa privim cu respect spre tarile civilizate, de unde putem prelua modele de bune practici”, a adăugat Gabriela Firea.

Elevii urmau sa isi reia activitatea pe 11 martie , insa dupa instituirea starii de urgenta au ramas acasa. In prezent ,reinceperea cursurilor urmeaza sa se faca din data de 18 mai.

Citeste si :,,Masuri CAPITALE anuntate de Iohannis ! 15 mai un nou inceput sau decaderea sistemului medical?”

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.