Masuri CAPITALE anuntate de Iohannis ! 15 mai un nou inceput sau decaderea sistemului medical?

0
115
15 mai

Incepand cu 15 mai se va aplica relaxarea restrictiilor impuse. Klaus Iohannis a declarat printr-o conferinta de presa , ca toata lumea va fii obligata sa poarte masti de protectie . Vor fi obligatorii atat in spatiile publice inchise , dar si cand folosim transportul public in comun.

,,Aceasta masura nu este limitata in timp.Vom putea sa renuntam la purtarea mastii poate la anul, atunci cand aceasta pandemie va fi sub control si nu mai exista riscul infectarii.’’

Seful statului a mai anuntat ca incepand cu 15 mai se va renunta la restrictiile de deplasari individuale. Prin urmare, ne putem deplasa fara declaratiile pe propria raspundere.

,,Daca libera circulatie va fi permisa dupa data de 15 mai, fara declaratiile pe proprie raspundere, nu vor fi permise adunarile publice, manifestarile cu multi oameni”, a declarat Iohannis.

Competitiile sportive ar putea fi reluate abia peste 3 luni!

”Masurile de izolare functioneaza si presiunea pe spitale e redusa. Masurile de relaxare nu inseamna reluarea competitiilor sportive, deschiderea mall-urilor si a centrelor comerciale.” a spus Nelu Tataru.

Abia pe 15 mai ar urma ca sportivii sa se reuneasca pentru competitiile ce urmeaza , timp insuficient pentru pregatirea lor.

Ministrul Sanatatii , Nelu Tataru , estimeaza ca varful pandemiei de coronavirus in Romania ar putea fi atins in urmatoarele 7-10 zile.

GCS:,,Scenariul 5:speculatii fara fundament in realitate’’

La o ora dupa ce Iohannis a incheiat conferinta de presa , autoritatile declara inca 4 decese cauzate de COVID-19. Si-au pierdut viata persoane din patru judete, cu varste cuprinse intre 44 si 70 de ani din Bihor , Alba , Galati si Timis.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.