Omenirea trebuia să se aștepte la o pandemie? Iată cine a reușit să prezică evenimentele actuale!

0
69

Omenirea trebuia să se aștepte la o pandemie? Iată cine a reușit să prezică evenimentele actuale!

 

Pandemia actuală este, cu siguranță, un eveniment pe care nimeni nu și l-ar fi dorit să-l trăiască. Însă, se pare că, pe cât de nedorită este această pandemie, pe atât de puțin surprinzătoare ar trebui să fie apariția ei. Câteva persoane au reușit chiar să prezică aceasta perioadă grea cu care se confruntă o lume întreagă, deci întrebarea pe care omenirea trebuia să și-o pună, acum câțiva ani, nu era dacă o pandemie va lovi, ci mai degrabă când.

Bill Gates a avertizat de mulți ani că o pandemie poate izbucni oricând. Într-un interviu, acesta a afirmat că sunt șanse foarte mari ca un astfel de incident să apară o dată la 20 de ani. De asemenea, acesta este încrezător că, în urma unor astfel de evenimentele, omenirea se va schimba în bine, iar accentul va fi pus cu precădere pe sistemul de diagnosticare și tratare a bolilor de această natură. Gates consideră că toate costurile necesare pentru realizarea unor astfel de cercetări sunt foarte mici în comparație cu toate cheltuielile pe care le impune o pandemie de acest fel.

Michael Osterholm, expert în bolile infecțioase, a avertizat de câteva ori în ultima decadă că o pandemie poate izbucni oricând. În 2005, acesta a afirmat că omenirea se află într-un punct critic din istorie și că timpul care se scurge trebuie folosit pentru ca lumea să se pregătească cu seriozitate pentru următoarea pandemie. În cartea lansată de acesta în anul 2017, Osterholm susținea că Statele Unite nu sunt pregătite pentru un astfel de eveniment nedorit.

Jeremy Konyndyk, fost director din cadrul USAID, a avertizat că un virus similar cu cel din 1918 va provoca o nouă pandemie. În 1918, a avut loc pandemia de gripă spaniolă, care a infectat o treime din populația lumii și a omorât între 50 și 100 de milioane de oameni. Cercetările despre noul coronavirus sunt încă la început, iar lumea de astăzi nu este ca cea din 1918, însă, statisticile actuale ar trebui să tragă un semnal de alarmă despre umările ce ar putea să apară.

Acum mai bine de o decadă, oficialii sănătății publice din Massachusetts au prezis că milioane de oameni se vor îmbolnăvi de o afecțiune respiratorie. Aceștia au estimat că mai mult de un milion de oameni din stat vor avea nevoie de tratament fără spitalizare și că 80.000 vor avea nevoie să fie spitalizați, bazându-se pe modelele realizate de Centrele de Prevenție și Control al Bolilor din Statele Unite.

Conform unor conspirații care circulă în mediul online, se speculează că scriitorul Dean Koontz a prezis pandemia actuală într-un roman din anul 1981, “Ochii întunericului”. În această carte se face referire la un virus numit “Wuhan-400”, orașul din China de unde virusul își are originile. Cu toate acestea, fanii acestei teorii a conspirației au fost dezamăgiți atunci când scepticii au adus argumente contra sa. Virusul din roman a fost creat de către un om de știință sub formă de armă biologică și avea 100% rată de mortalitate. Nici una dintre aceste caracteristici nu coincid cu adevăratul coronavirus.

Cum reușesc Germania și Franța să facă față crizei provocate de noul coronavirus? Cine gestionează mai bine situația?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.