GCS : ,,Scenariul 5 : speculatii fara fundament in realitate’’

0
117
gcs

Conform ultimelor informatii aparute, Bucurestiul se pregateste de carantinarea totala odata cu intrarea in Scenariul 5 al starii de urgenta.

Pana in prezent s-au inregistrat 9710 cazuri in Romania , dintre care doar in Bucuresti 1050. Acesta este plasat pe locul 2 ca focar de infectie , dupa Suceava.

Marti seara , Grupul de Comunicare Strategica (GCS) a declarat ca informatiile privind intrarea in vigoare a Scenariului 5 sunt false. Seful Departamentului pentru Situatii de urgenta, Raed Arafat , anticipa acest scenariu in urma cu mai bine de doua saptamani.

GCS a mai precizat ca eventualele masuri de relaxare a restrictiilor nu sunt avute in vedere pentru perioada imediat urmatoare, din ratiuni de securitate sanitara.

Reprezentantii GCS: „Nu a fost pusa in discutie sau enuntata la nivelul autoritatilor varianta activarii unui presupus , aceasta sintagma este o speculatie fara fundament în realitate. Nu a fost pusa in discuție sau enuntata la nivelul autoritatilor varianta , iar aceasta ipoteza a mai facut obiectul unei dezmintiri anterioare”

Marc Lipsitch, un epidemiolog de la Universitatea Harvard, crede ca virusul Covid-19 nu va putea fi continut si va infecta pana la 70% din umanitate

Decesele provocate de noul Coronavirus au crescut din nou in Romania, ajungand la 508. La Terapie Intensiva sunt internati 245 de pacienti.

Autoritatile au confirmat primul deces de COVID-19 al unui medic care profesa la Spitalul de Urgenta din Constanta.

Bilantul a fost publicat azi de Ministerul Sanatatii.

Reprezentantii GCS subliniaza a nu se mai pune in circulatie informatii nesustinute. Ipotezele ar trebui confirmate de surse oficiale pentru ca acestea sa fie valide. In caz contrar, se pot genera situatii de panica si comportamente neadecvate in randul cetatenilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.