Produse cosmetice antiacnee. Specialistii ne atrag atentia!

0
225
Produse cosmetice antiacnee

Tot mai multe adolescente si femei se confrunta cu o mare problema: acneea. De cele mai multe ori, acestea aleg sa foloseasca produse cosmetice antiacnee. Chiar daca sunt accesibile ca pret si este mult mai usor sa alegi produsele puse in circulatie de catre comercianti, specialistii ne atrag atentia asupra lor!

Chiar daca acneea este o problema serioasa care ataca atat din punct de vedere fizic, cat si psihic, clientele aleg produsele cosmetice in locul tratamentului recomandat de medicii dermatologi.

Ce este, de fapt, acneea?
In ce context este recomandata folosirea acestor produse cosmetice antiacnee?
Ce ne recomanda specialistii?

Acneea este o afectiune care nu tine cont de sex, varsta sau statut social. Chiar daca nu esti model, sau aspectul tau fizic nu are importanta in cariera ta, acneea poate induce stari depresive si frustrari.

Multe femei declara faptul ca acneea le-a “distrus viata”. Pentru a putea scapa de aceasta afectiune e nevoie de multa rabdare, deoarece tratamentul poate dura pana la cateva luni.

Este important de retinut faptul ca nu orice tratament care da rezultate pe anumite tipuri de ten va functiona si in cazul tau. In acest sens, este nevoie de consultatia unui specialist si un set de analize care vor identifica exact care este tipul de afectiune cu care te confrunti.

Ce este, de fapt, acneea?

ce este acneea

Inainte de a discuta despre acnee, trebuie sa intelegem care sunt cauzele care pot duce la aceasta afectiune.

Cauze: 

Cea mai frecventa cauza a acestei afectiuni NU este lipsa igienei, asa cum majoritatea acuza. O dereglare la nivelul hormonilor androgeni din organism, cresterea acestora, mai exact, reprezinta principala problema in aparitia acneei.

Alte cauze posibile ar putea fi folosirea produselor cosmetice pe baza de ulei, grase, stresul emotional, factori externi, cum ar fi bacterii sau impuritati din mediul inconjurator, sau medicamente care contin androgeni.

Ce este acneea?

Acneea reprezinta o afectiune la nivelul pielii, inflamata sau neinflamata. Glandele sebacee de la baza firelor de par sunt stimulate. Pielea are pe toata suprafata ei pori. Glandele sebacee sunt conectate la acestea prin intermediul unor foliculi. Atunci cand canalul este blocat, vorbim despre acnee. Aceasta afectiune duce la aparitia “cosurilor” (comedoane).

Cate tipuri de acnee exista?

 Dupa cum bine stim, nu exista doar un singur tip de acnee. Aceasta difera in functie de cauza care a dus la aparitia afectiunii.

Putem vorbi despre doua categorii:

Acneea neinflamata:

  • Punctele negre (comedoanele deschise) amestecul de sebum si celulele moarte care blocheaza porii duce la aparitia punctelor negre. Partea superioara ramande deschisa.
  • Punctele albe (comedoanele inchise) au aceleasi cauze ca si punctele negre, insa, in cazul acestora, partea superioara este inchisa. Porii inchisi fac dificila tratarea acestui tip de acnee.

Anceea inflamata:

Acneea inflamata se diferentiaza prin aparitia “cosurilor” umflate si rosii. Pe langa acumularea de sebum si celule moarte, bacteriile sunt factorii care dauneaza in aceasta situatie.

  • Papulele – pielea din jurul acestora este roz-rosu. Acestea sunt dureroase la atingere. Apaitia lor duce la distrugerea peretilor din jurul porilor. Inflamatia este severa.
  • Pustule – se diferentiaza de papule prin aparitia puroiului. Acestea apar sub forma unor “cosuri” dureroase la atingere, rosii cu varful alb-galbui.
  • Nodulii – daca pana acum am vorbit despre afectiuni la nivel superficial, nodulii necesita neaparat tratament de specialitate. Acestia se dezvolta in profunzime, marindu-si volumul. Tratamentul poate dura pana la 6 luni.
  • Chisturile – se dezvolta mai in profunzime decat nodulii. Apar atunci cand, pe langa acumularea de sebum si celule moarte, bacteriile se dezvolta, blocand, si ele, porii. Acestea reprezinta cea mai severa forma de acnee.

 

In ce context este recomandata folosirea acestor produse cosmetice antiacnee?

produse cosmetice antiacnee

In lupta impotriva acestei afectiuni, specialistii ne atrag atentia atunci cand vine vorba despre folosirea acestor produse cosmetice antiacnee.

Chiar daca reputatia produselor este buna, si exista multe recomandari care ne influenteaza sa le cumparam, trebuie sa ne gandim de doua ori inainte de a lua decizia corecta.

Acneea nu se trateaza usor si poate evolua de la simplele papule, la noduli, sau chiar si chisturi. Un tratament inadecvat nu ajuta, ci, din contra, poate agrava situatia.

Chiar daca produsele sunt realizate corect, de inalta calitate de catre specialistii in domeniu, inainte de a le folosi, apeleaza la sfatul medicului.

Cateva brand-uri care s-au facut remarcate prin rezultatele favorabile de care clientele s-au bucurat sunt Garnier, Bioderma, Dermacol, Vichy, PlushBio etc.

Multe cliente, insa, s-au plans de rezultate nefavorabile, sau, chiar si accentuarea sau agravarea problemei cu care se confrunta.

Cine a gresit in aceasta situatie? Distribuitorul? Barndul? Reclamele?  NU. Greseala este a cumparatorilor. De ce? Pentru ca inainte de a utiliza orice produse cosmetice antiacnee, este necesara prezentarea la un medic dermatolog. Acesta este in masura sa analizeze daca produsele de pe piata sunt bune, sau nu, pentru tipul de afectiune existenta.

Produsele cosmetice antiacnee, indiferent de marca acestora, pot da rezultate foarte bune daca sunt alese coret in functie de tipul de acnee, ten si afectiune.

Ce ne recomanda specialistii cand vine vorba despre produsele cosmetice antiacnee?

acnee

Specialistii recomanda celor care se confrunta cu aceasta afectiune sa ceara sfatul medicului inainte de a folosi orice produs de pe piata.

Acneea se trateaza cu rabdare. Un set de analize este important in identificarea factorului care a dus la aparitia acestei afectiuni.

Nu orice produs care a dat rezultate bune in cazul unor clienti va avea acelasi efect si in cazul tau. Produsele cosmetice antiacnee sunt bune daca sunt alese in urma unor investigatii.

Medicul este aliatul perfect in lupta impotriva acestei afectiuni!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.