Pudra de Matcha – Ce este si ce beneficii are?

0
34
Ceai de pudra de Matcha

Sunt sigur ca nu doar o data s-a intamplat sa vezi un preparat, o bautura sau o reclama cu pudra de Matcha. Aceasta castigandu-si popularitate in ultima perioada, fiind introdus in tot mai multe preparate ( ceai, latte-uri, ciocolata, deserturi, sucuri etc.) si locuri.

Si sunt sigur ca nu o data aceasta pudra ti-a starnit curiozitatea si ai vrut sa stii ce este, de unde provine si ce beneficii are.

Ce este pudra de Matcha?

Matcha face parte din ceremonia japoneza a ceaiului. Este un produs consumat la scara larga, de sute de ani, de catre chinezi si japonezi.

Pudra de Matcha este obtinuta printr-o procesare diferita si complexa a frunzelor de ceai verde. Desi ceaiul verde si pudra de Matcha provin din aceleasi frunze, Matcha se prepara din frunzele crescute la umbra si acoperite pentru 20-30 de zile inainte de recoltare, pentru a stimula productia de clorofila (un antioxidant puternic), aminoacizi si component ale proteinelor. Dupa recoltarea frunzelor, acestea sunt aburite, uscate si supuse unui procedeu termic pentru cca 20 de minute, urmand mai apoi sa li se indeparteze tulpinile si venele frunzelor si sa fie macinate, rezultand pudra de Matcha.

In concluzie putem spune ca pudra de Matcha este un produs obtinut din macinarea ceaiului verde, diferenta facand-o proprietatiile mult mai puternice ale pudrei  fata de ceai.

Ce proprietati are?

  • Creste imunitatea.
  • Poate preveni bolile cardiovasculare.
  • Scade riscul de dezvoltare al cancerului.
  • Reduce oboseala si creste capacitatea intelectuala.
  • Protejeaza ficatul.
  • Scade nivelul de colesterol rau (LDL).
  • Detoxifica organismul.
  • Ajuta la arderea grasimilor.
  • Te ajuta sa fii plin de energie.

Mod de preparare .

Spre deosebire de prepararea ceaiului traditional pe care-l stim cu totii, procedeul de preparare al ceaiului Matcha este mai diferit dar deloc complicat.

Pentru inceput, avem nevoie de 80 de ml de apa clocotita si de 1-2 lingurite de pudra Matcha (in functie de preferintele tale si de consistent pudrei pentru ceai). Aceste 2 ingrediente se toarna intr-un bol si se amesteca cu o maturica Chasen din bambus (tel din bambus). Se poate folosi si un tel normal. Amestecam foarte bine pana la formarea unor bule mici. Apoi vom amesteca doar la suprafata pana se formeaza o spuma groasa cu multe bule. Ceaiul matcha se consuma imediat dupa preparare pentru a nu permite particulelor de Matcha sa coboare la fundul vasului.

Mici tips-uri .

  • Daca utilizezi o maturica Chasen noua, las-o la inmuiat in apa calda pentru  o zi sau pana cand aceasta se v-a deschide, astfel iti v-a fii mult mai usor la amestecat si iti v-a avea loc in suportul special.
  • Temperaura ideala a apei este de 80 de grade, astfel pudra isi v-a pastra toate proprietatile.
  • De asemenea, putem adauga apa treptat pentru a ajunge mai usor la consistent dorita.
  • Gustul ceaiului Matcha este unul mai deosebit, asa ca, dupa preferinte, putem adauga miere, zahar, sirop de artar sau alti indulcitori.

 

  • In momentul in care turnam ceaiul Matcha din bol intr-o cana sau intr-un pahar putem folosi o sita de ceai pentru a evita posibilele cocoloașe formate in procesul de preparare.
Loader image

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.