Rata mortalitatii din cauza coronavirus mai ridicata la barbati decat la femei ?

0
104
Rata mortalitatii

Rata mortalitatii influentata de gena , sistem imunitar sau de comportament?

Variabila majora in cazul infectarii cu noul coronavirus SARS-COV 2 este varsta !
In New York , mortalitatea este de 61% la barbati , grupele de varsta osciland intre 70-79 si 80-89 de ani. Astfel , rata mortalitatii in Italia si China este de doua ori mai mare la barbati decat la femei.

In medie , femeile traiesc cu 6 ani mai mult decat barbatii , prin urmare exista mai multe femei in varsta, vulnerabile.
Un alt factor major il reprezinta bolile de inima , diabetul si cancerul , boli cronice , frecvente mai mult la barbati decât la femei.

Nivelul scazut de estrogen dezavantajeaza barbatii , femeile fiind protejate de mai multe boli , inclusiv cele de inima.

Nivelul de testosteron a fost analizat de către specialisti in cazul viciilor precum fumatul si consumul de alcool.
In China , aproape jumatate dintre barbati fumează si doar 2,7% dintre femei ,astfel numarul deceselor in randul barbatilor este dublu decat al femeilor. Astfel barbatii sunt expusi la dezvoltarea comorbiditatilor aferente, precum hipertensiunea arteriala (HTA), boala pulmonara cronica obstructiva (BPOC) sau cancerul pulmonar.

Dr. Luis Ostrosky-Zeichner, specialist la McGovern Medical School al UTHealth din Texas, spune că şi alte boli, precum SARS sau MERS, au prezentat un raport disproportionat atunci cand a venit vorba despre sexul victimelor.

Pacienții diagnosticati anterior cu boli cardiovasculare , diabet sau BPOC au risc mai mare de infectie. Astfel , pot dezvolta o forma severa a infectie cu noul coronavirus SARS-COV2 barbatii varstnici.

 

Rata mortalitatii – nu include sarcina. Femeile insarcinate nu fac parte din categoria vulnerabila!

 

Un studiu publicat recent in The Lancet a demonstrat ca femeile insarcinate , infectate cu coronavirus SARS-COV2, nu pot transmite infectia la fat.

„Nu stim inca de ce nu identificam cazuri clinice la copii mici, insa este probabil ca virusul să nu aiba o rata de proliferare semnificativa la populatia infantila.’’ spune Dr. Michael Mina.

 

 

Citeste si : GCS :,,Scenariul 5:Speculatii fara fundament in realitate”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.