Tragedie in lumea desenelor animate. Gene Deitch s-a stins din viata

0
170
Gene Deitch

Gene Deitch, regizorul desenelor animate “Tom & Jerry” si “Popeye Marinarul” s-a stins din viata joi, 16 aprilie 2020 la varsta de 95 de ani.

Pandemia COVID-19 nu este vinovata pentru aceasta tragedie. Regizorul s-a stins din viata in casa, pe neasteptate.

Utilizatorii Facebook, Twitter si ai altor retele de socializare si-au exprimat sincerele condoleante prin postari cu imagini si texte cu puternic impact emotional.

Majoritatea fanilor ii multumesc regizorului pentru copilaria minunata de care au avut parte alaturi de seriile “Tom & Jerry” si “Popeye Marinarul“, cele mai cunoscute din productiile sale.

Munro – 1960

Filmul lui Gene Deitch “Munro”, aparut in septembrie 1960, a castigat Oscarul pentru Cel mai bun scurtmetraj animat din 1960.

4 ani mai tarziu, filmele  „Here’s Nudnik” si „How to Avoid Friendship” au fost nominalizate pentru acelasi premiu ( Cel mai bun scurtmetraj animat ).

Tom & Jerry (1960-1963) 

Celebrul desen animat Tom & Jerry a fost conceput de catre  William Hanna și Joseph Barbera pentru studiourile Metro-Goldwyn-Mayer. Au fost realizate aproximativ 114 scurtmetraje, insa, in anul 1957 MGM a decis sa opreasca filmarile.

In anul 1960, MGM semneaza un contract cu Rembrandt Films. Gene Deitch a regizat, astfel 13 episoade din seria Tom & Jerry. Acesta a fost nevoit sa redeseneze personajele si sa apeleze la animatia limitata, datorita bugetului de numai 10.000 dolari.

In 1963 MGM colaboreaza cu studioul Sib Tower 12. Gene Deitch nu a mai regizat niciun desen din seria Tom & Jerry dupa terminarea celor 13. Chuck Jones a continuat seria, aducand pe micile ecrane scene violente. A fost inlocuita “Mami doi Pantofi” cu un barbat alb care il pedepseste pe Tom in mod abuziv. Desenele vor fi cenzurate in 1965, la cererea MGM.

Ii multumim regizorului Gene Deitch pentru rolul sau pe care l-a avut in copilaria noastra. Desenele regizate de el vor ramane in amintirea si sufletul tuturor.

Gene Deitch nu va fi uitat niciodata!

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.