Air France va reduce cu 17% forta de munca in urmatorii trei ani

0
9
Air France

Air France va reduce cu 17% forte de munca in urmatorii trei ani. In trecut aceasta a fost linia aeriana nationala a Frantei. Compagnie Nationale Air France a devenit o companie auxiliara a KLM, devenind astfel Air France-KLM, care se completeaza prin hub-urile Paris Charles de Gaulle si Amsterdam Schiphol.

Harmony of the Seas. Cel mai mare vas de croaziera din lume

Compania a achizitionat primul Airbus 380, cel mai mare avion de pasageri pe data de 23 Noiembrie 2009.

In luna aprilie a acestui an, compania aeriana a beneficiat de sprijin guvernamental de 7 miliarde de euro.  Margrethe Vestager, comisarul european pentru Concurenta a declarat ca ,,aceasta garantie si acest imprumut, in valoare de sapte miliarde de euro, acordate de Franta vor oferi Air France lichiditatea de care are nevoie pentru a face fata impactului pandemiei de coronavirus.”

Ca urmare a pandemiei de coronavirus, pierderile au fost de aproximativ 15 milioane de euro pe zi, iar din cate se pare recuperarea este foarte lenta.

Potrivit International Air Transport Association, compania va reduce 6.560 de locuri de munca pana la sfarsitul anului 2022. Pe langa acestea, 1.020 de posturi vor fi si ele reduse din totalul de 2.420.

Compania aeriana prevede ca nu va vedea acelasi nivel de activitate ca in 2019, cel putin nu mai curand de anul 2024.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.