Amenzi in valoare de 5,15 milioane de lei date de ITM Bucuresti

0
93
ITM Bucuresti

Inspectorii ITM Bucuresti au facut o serie de controale pe raza municipiului Bucuresti, in urma carora au descoperit 213 persoane care prestau activitate fara forme legale de munca.

Orange sanctionata de ANCOM pentru incidentul de securitate din ianuarie

Reprezentantii Inspectoratului Teritorial de Munca au efectuat peste 2.500 de controale la mai multi angajatori in perioada 25 mai – 30 iunie. Scopul acestora a fost verificarea masurilor de sanatate si securitate in munca dar si verificarea prestarii activitatii angajatilor. Amenzile acordate au fost in cuantum de 5,15 milioane de lei.

Potrivit unui comunicat de presa al ITM Bucuresti, acestia au realizat 39 de sistari de activitate pentru neconformitati in domeniul sanatatii si securitatii in munca.

Reamintim ca Inspectoratul Teritorial de Munca Bucuresti a fost implicat intr-un scandal urias ca urmare a unor informatii vehiculate in spatiul public. Acestea presupuneau ca felul in care se efectueaza controalele nu este tocmai unul legal.  Ministrul Muncii si Protectiei Sociale, Violeta Alexandru, a spus ca controalele vizau o societate de confectii cu sediul social in Bucuresti si cu punctul de lucru in Prahova.

,,Se confirma informatia aparuta in spatiul public cu privire la o angajata a unei societati de confectii, cu sediul in Bucuresti si punct de lucru in Prahova, care nu si-a primit drepturile salariale. (…) Controlul ITM Prahova & ITM Bucuresti in aceasta speta, despre care s-a vorbit in spatiul public, are minusuri. ”, a fost raspunsul Violetei Alexandru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.