Johnnie Walker va lansa sticla de whisky din hartie

0
24
Johnnie Walker

Johnnie Walker este o marca de whisky scotian cu originea in burghia scotiana a Kilmarnock, in estul Ayrshire. Johnnie Walker este detinuta in prezent de Diageo. Cu o vechime de peste 200 de ani, compania a luat decizia ca bautura alcoolica sa fie imbuteliata in sticle realizate din carton.

Cele mai uimitoare cladiri din lume

Diageo a declarat ca incepand cu primavara anului viitor, va incepe sa testeze noile ambalaje. Recipientul va fi fabricat dintr-o pasta similara cu cea din care se face hartia. Pe interior continutul va fi protejat de o captuseala din rasina. Aceasta nu va afecta lichidul din interior, insa se va dezintegra dupa consumarea acestuia.

Si Carlsberg a prezentat anul trecut un concept de cutie de bere, tot din hartie.

De ambalajele ecologice pentru Diageo se va ocupa Pulpex, dar si pentru Unilever sau PepsiCo. Coca-Cola a anuntat, insa, ca nu va renunta complet la sticlele din plastic, deoarece consumatorii inca le doresc. Marcile Guinness si Smirnoff sunt detinute tot de Diageo, care sustine ca mai putin de 5% din ambalajele sale este reprezentat de plastic. Frugalpac, companie specializata in sticle din hartie (reciclabile doar in proportie de 94%) a anuntat ca discuta cu lanturile de supermarketuri o intelegere mai ampla.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.