Testul culorilor lui Luscher a fost creat in urma cu mai mult de 50 de ani si este unul dintre cele mai folosite teste in interviurile de angajare la companii.
Testul care iti ghiceste varsta dupa cultura generala
Gandurile si comportamentele noastre pot fi investigate prin diferite metode. Una dintre cele mai raspandite este psihologia. Astfel, prin necesitatea de a clasifica si de a analiza personalitatea indivizilor a aparut interpretarea stimulilor, fie ca este vorba despre cuvinte, desene sau culori. Daca vrei sa iti cunosti personalitatea si in acelasi timp sa te si distrezi, incearca aceste test.
Cum se efectueaza testul culorilor lui Luscher ?
In tabelul de mai sus regsiti opt carduri color. Acest test se bazeaza pe comandarea unei serii de carduri color. Astfel, trebuie sa le retii culorile, iar in functie de felul in care le vei ordona, acesta va ajuta la analiza personalitatii tale.
Aceasta ordine trebuie facuta de doua ori: la a doua repetare, daca le ordonam in acelasi mod, poate fi un simptom al rigiditatii.
Pentru a-ti fi mai usor in scrierea culorilor, poti sa folosesti un notebook pentru a le nota.
Interpretarea culorilor
Verifica pe ce pozitie ai pus fiecare culoare si analizeaza-ti personalitatea:
Albastru
- Reflecta dorinta de echilibru si armonie.
- In cazul in care aceasta culoare ocupa al treilea sau al patrulea loc in preferintele noastre, inseamna ca aceste dorinte de echilibru au fost atinse.
- O pozitie inferioara poate reflecta imposibilitatea realizarii unei armonii si poate chiar sa insemne ca reprimam dorinta de a o realiza.
Rosu
- Daca rosul se afla in numarul 1 sau 2 din preferintele noastre, acesta poate fi reflectia dorintelor de activitate.
- Daca aceasta culoare este in pozitia 3 sau 4, inseamna ca activitatea noastra este eficienta.
- In cazul in care roșul ocupa ultimele locuri, este posibil ca activitatea noastra sa fie oprita.
Galben
- Aceasta este culoarea optimismului, cu cat este mai mare in preferintele noastre, vom face fata problemelor intr-un mod mai vesel si mai eficient.
Verde
- Potrivit lui Lushcer, aceasta culoare este legata de auto-afirmare.
- Daca verde este pe locul 7 sau 8 in preferintele noastre, putem avea probleme legate de dependenta de alte persoane.
Negru
- Daca negrul ocupa primele pozitii, este un semn al dorintelor de agresivitate si confruntare.
- Daca am decis sa punem negru in pozitiile 3 sau 4, este foarte probabil ca noi exercitam o astfel de agresivitate.
- Pe de alta parte, pozitiile inferioare pot insemna fie agresiunea reprimata (posturile 5 sau 6), fie respingerea agresiunii (7 sau 8).
Violet
- Culoarea violet este putin complicata pentru a analiza corect. Daca l-am pozitionat ca prima sau a doua, ea poate reflecta vanitate, totusi, unele pozitii de mai jos sunt un simbol al sensibilitatii.
Maro
- Culoarea maro arata dorința de a ne satisface nevoile corporale, cu atat mai redusa este in preferintele noastre cea mai mare represiune si chiar respingere pe care o vom avea fata de propriile noastre nevoi biologice.
Gri
- Este culoarea neutralitatii. Daca ocupa primul sau al doilea loc in alegerea noastra, inseamna ca avem mari dorinte de neutralitate.