Atacuri cibernetice asupra unor spitale din Romania

0
54
Spitale

DIICOT a anuntat destructurarea unei grupari de hackeri care viza atacuri cibernetice asupra unor spitale din Romania. Operatiunea s-a desfasurat la comun cu procurorii din Republica Moldova care au facut perchezitii la membrii gruparii ,, Pentaguard ’’. Potrivit comunicatului parchetului , aceasta este o grupare de criminalistica cibernetica.

,, Concomitent cu perchezitiile din Romania a fost efectuata si o perchezitie pe teritoriul Republicii Moldova, in baza unei comisii rogatorii transmise de catre procurorii DIICOT autoritatilor judiciare din acest stat.
In cauza exista suspiciunea rezonabila ca , la inceputul anului 2020, a fost constituit o grupare infractionala organizata, formata din 4 persoane, grupare ce a activat in mediul virtual, sub titulatura de „Pentaguard”, având drept scop savarsirea de infractiuni specifice criminalitatii cibernetice.
Obiectivul gruparii urma sa tinteasca doua paliere executionale, respectiv detinerea si dezvoltarea de aplicatii informatice de tip SQl Injection si Defacement. ’’ , a comunicat DIICOT.

Intentia hackerilor era sa atace site-urile unor spitale din Romania prin trimiterea unor e-mailuri cu virusi. Acestea pareau sa vina de la alte autoritati in din domeniu. Virusul urma sa blocheze sistemele informatice , iar pentru deblocare urmau sa ceara rascumparare.

DIICOT a tinut sa precizeze ca pe intreg parcursul procesului penal , inculpatii beneficiaza de drepturile si garantiile procesuale. De asemenea , acestia au dreptul de a prezenta prezumtia de nevinovatie.

 

Citeste si : Atac cibernetic. Imagini cu pornografie infantila in timpul unei dezbateri online

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.