Cum au avut de suferit vânzările de parfum din cauza pandemiei? Ce explicații oferă oamenii de știință?

0
92

Parfumul se numără printre puținele produse cosmetice care nu necesită contact fizic pentru a fi folosite. Cu toate că în această perioadă, magazinele de parfumuri au fost închise și că alcoolul a devenit din ce în ce mai greu de obținut (întrucât este necesar pentru fabricarea dezinfectanților), multe brand-uri susțin că oamenii nu au încetat să cumpere parfumuri și că, în plus, au observat chiar o creștere a cererii în mediul online. De asemenea, pe lângă tradiționalul parfum, se pare că și lumânările parfumate se află pe lista de preferințe a clienților, în această perioadă. Aparent, acestea sunt o soluție prin care oamenii se pot menține relaxați. Totodată, se pot folosi de diferitele parfumuri pentru a-și crea o atmosferă plăcută în propria locuință, acolo unde sunt nevoiți să rămână în marea majoritate a timpului, din cauza situației actuale.

Cum explică oamenii de știință faptul că vânzările de parfum nu au scăzut, în această perioadă?

Ultimele luni au fost dificile pentru toată lumea, însă, acest lucru nu i-a convins pe unii dintre oamenii să renunțe la rutina lor zilnică de înfrumusețare. Mulți dintre aceștia au ales să se aranjeze și să se îmbrace în haine potrivite pentru muncă, deși erau nevoiți să lucreze de la domiciliu. Totodată, parfumul a fost nelipsit din obiceiurile de zi cu zi ale multor oameni. Explicația se pare că este simplă. Oamenii iubesc să simtă că dețin controlul propriei lor vieți, cu toate că nu mereu este posibil acest lucru. În timpul perioadelor stresante, așa cum este și pandemia de coronavirus, oamenii simt și mai mult lipsa controlului. Prin faptul că păstrează o anumită rutină, aceste persoane încep să aibă din nou senzația că totul este sub control.

Respectarea unei rutine zilnice ajută oamenii să reducă nivelul de stres, precum și nivelul de cortizol. Cortizolul este produs în timpul perioadelor stresante și are efecte negative asupra organismului uman. Poate duce la inflamații, influențează apariția acneei și a iritațiilor și, de asemenea, dezhidratează pielea.

Orice activitate care ajută la scăderea nivelului de cortizol este benefică. Printre aceste activități se numără și o astfel de rutină zilnică, pe lângă multe alte lucruri. Aerul proaspăt, sportul, conversațiile cu prietenii, relațiile intime – toate acestea ajută la păstrarea cortizolului la un nivel cât mai scăzut. Așadar, ritualurile personale de înfrumusețare și îngrijire, precum folosirea zilnică a unui parfum, are același efect. Dintre toate simțurile omului, mirosul are cea mai puternică legătură cu emoțiile. Datorită acestei legături, de la nivelul creierului, între mirosuri și emoțiile sau amintirile unui om, folosirea unui parfum poate avea un impact foarte mare asupra stării respectivei persoane.

Dacă își dorești să îți iei puțin gândul de la ceea ce se întâmplă în lume și, în același timp, să ai grijă de tine, încearcă să porți zilnic parfumul tău preferat. Caută un parfum care poate să-ți îmbunătățească starea de spirit și care te face să zâmbești. Această mică schimbare în viața ta, mai ales în perioada pandemiei, poate fi chiar ceea ce aveai nevoie pentru a te simți cât mai bine în pielea ta.

Citește și: Te confrunți cu pielea uscată? Iată câteva soluții naturale care îți vor veni în ajutor!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.