Protest in Piata Victoriei

0
52
Piata Victoriei

Protestul organizat in Piata Victoriei cere demisiile liderilor politici. Acesta a fostr creat drept eveniment pe Facebook de catre un utilizator al platformei cu numele Frontul Civic Unit. Contul nu contine nicio informatie legata de membrii miscarii , majoritatea postarilor au drept tema contestarea existentei coronavirusului. Surse declara ca Iulian Capsali , Dan Chitic si ActiveNews promoveaza chemarea la protest impotriva ,, dictaturii ’’ din Romania.

Site-ul Sputnik, organul oficial de propaganda al Rusiei , ii promoveaza constant pe Iulian Capsali si pe Dan Chitic. De asemenea, ActiveNews publica de cele mai multe ori articole violente anti-occidentale.

Aproximativ 200 de persoane protesteaza in Piata Victoriei , majoritatea nerespectand cerintele legislatiei privind distantarea sociala.

Potrivit Jandarmeriei Bucuresti , primele masuri luate au fost de dialog , apeland la responsabilitatea peraoanelor prezente. Desi li s-a solicitat tuturor cetatenilor sa respecte regulile de distantare sociala, mai multi participanti la protest si-au adus cu ei si copiii.

Evenimentul nu a fost lipsit de incidente. Se pare ca doua persoane care au participat la o altercatie au fost duse la sectia de politie. Acestea urmeaza sa fie indentificate si sa fie luate masurile legale.

Gabriela Firea, primarul general al Capitalei , critica protestul si afirma ca participantii zadarnicesc eforturile tuturor si ignora recomandarile epidemiologilor.

 

Citeste si : A intrat in vigoare starea de alerta pentru o perioada de 30 de zile

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.