A intrat in vigoare starea de alerta pentru o perioada de 30 de zile

0
82
Starea de alerta

Ministrul de Interne , Marcel Vela , a anuntat ca starea de alerta care a intrat in vigoare de azi este pentru o perioada de 30 de zile.

La finalul declaratiei de presa sustinuta de Marcel Vela , Nelu Tataru si Raed Arafat , ministrul sanatatii a tinut sa reintereze ca incepand de azi , mastile sunt obligatorii in spatiile publice inchise.

,,O masura importanta este ca din 15 mai 2020, in spatiile comerciale, in mijloacele de transport, la locul de munca, se instituie obligativitatea purtarii mastilor de protectie.’’ , a declarat Raed Arafat.

Totodata , a anuntat reluarea activitatii cabinetelor stomatologice dar si redeschiderea parcurilor , cu exceptia locurilor de joaca pentru copii. Raman inchise mall-urile , iar servirea mesei in localuri este suspendata.
Un alt subiect referitor la starea de alerta a fost cel al persoanelor care vin din strainatate. Acestora li se aplica masura izolarii la domiciliu , impreuna cu familia , timp de 14 zile. Pentru cei care nu vor sa isi expuna ceilalti membri ai familie , pot solicita carantinarea institutionalizata.

,,Ramanem in pandemie, cu spitale de faza unu, faza 2 si suport COVID. Suntem in desfasurarea unei patologii pe care nu trebuie s-o scapam din mana. Sa nu uitam de precautii si de reguli. Vom evalua aceasta relaxare la 14 zile. Evaluarea ne va da si masura continuarii cu alte relaxari sau corectarea daca avem o crestere a numarului de infectii sau decese’’ , a anuntat Nelu Tataru.

Citeste si : Noi proiecte de acte normative vor fi incluse pe lista suplimentara

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.