Austria impune carantina obligatorie de 14 zile

1
48
carantina

Austria este prima tara care impune carantina obligatorie de 14 zile ca urmare a numarului ridicat de cazuri de coronavirus din Romania. Astfel, tara noastra se afla pe lista tarilor care prezinta risc pentru deplasarile in interiorul Uniunii Europene.

Politia avertizeaza. S-au inmultit escrocheriile ca urmare a haosului generat de COVID-19

Prin urmare, chiar daca se va prezenta un test PCR negativ, carantina va fi obligatorie pentru o perioada de 14 zile. O „eliberare” timpurie din carantina printr-un test PCR negativ – va fi posibila doar in viitor pentru „personalul cheie” – a carei definitie va fi finalizata.

Cetatenii austrieci sau persoanele cu resedinta in Austria pot efectua in test in termen de 48 de ore de la intrarea in tara, pe cheltuiala proprie, in situatia in care exista cazuri exceptionale.

Ministerul Sanatatii a declarat ca aceasta reglementare se poate schimba rapid. Surse din cadrul ministerului austriac au spus ca aceasta decizie este momentan pentru Romania, iar in ceea ce priveste tarile populare pentru vacante, Italia si Croatia, nu pot fi declarate momentan ,,zone cu risc”.

Conform Ziarului Romanesc din Austria, guvernul federal recomanda cetatenilor sa nu se paraseasca Austria daca au aceasta posibilitate. In prezent acestia se confrunta cu un val de persoane care se intorc in tara dupa concedii si situatia pare sa nu mai fie tinuta sub control.

 

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.