Politia avertizeaza. S-au inmultit escrocheriile ca urmare a haosului generat de COVID-19

2
12
Escrocheriile

Politistii de la Serviciul de Prevenire a Criminalitatii au indemnat populatia ca in contextul actual sa aiba mai multa grija la ceea ce ahizitioneaza de pe internet. Ca urmare a multitudinii de oferte la produsele de igiena si prevenire a posibilei imbolnaviri cu virusul, s-au inmultit escrocheriile de tip phishing.

Atacul cibernetic de pe Twitter a generat peste 100 de mii de dolari intr-o singura ora

Aceasta metoda are ca scop furtul de identitate. Acestia folosesc un canal electronic de comunicare,  e-mailul sau telefonul, ce va exploata vulnerabilitatea sistemului pentru furtul de date.

Ca urmare a haosului generat de COVID-19, s-au inmultit escrocheriile. De aceea, politia recomanda sa nu se acceseze linkuri prin care sunt garantate reduceri la masti, manusi sau alte materiale sanitare.

,,Exista date si indicii ca incepand cu data de 16.03.2020 au indus in eroare un numar semnificativ de persoane de pe teritoriul national, profitand de instituirea starii de urgenta generata de pandemia COVID- 19.”, a declarat un reprezentant al Serviciului de Prevenire a Criminalitatii.

Totodata, autoritatile atentioneaza ca orice e-mail sau mesaj primit de la o sursa necunoascuta unde sunt solicitate informatii confidentiale trebuie raportat cat mai repede la cea mai apropiata sectie de politie.

Cel mai frecvent, se solicita introducerea de date confidentiale folosind un link catre un site indicat in textul mesajului. Acest link directioneaza catre un site fals, dar care reproduce pagina originala.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.