Atacul cibernetic de pe Twitter a generat peste 100 de mii de dolari intr-o singura ora

0
43

Conturi ale unor celebritati de pe reteaua sociala Twitter au fost victima unui atac cibernetic fara precedent. Atacul cibernetic de pe Twitter a generat peste 100 de mii de dolari intr-o singura ora, dupa ce hackerii au accesat conturile interne ale angajatilor Twitter.

Actiunile Facebook, Instagram si Twitter scad cu peste 7%

Printre personalitatile care au cazut victima hackerilor se numara Bill Gates, Elon Musk, Kim Kardashian West, Wiz Khalifa dar si Barack Obama. Hackerii, accesand conturile interne ale angajatilor Twitter, au postat un mesaj pe contul lui Joe Biden conform caruia orice suma care urma sa fie facuta, primeai contravaloarea dubla inapoi.

atac cibernetic pe Twitter

„Voi dubla toate platile trimise la adresa mea de bitcoin in urmatoarele 30 de minute. Daca platiti 1000 de dolari, primiti 2000.”, a fost mesajul postat pe contul de Twitter al lui Joe Biden.

Atacul cibernetic de pe Twitter a generat peste 100 de mii de dolari intr-o singura ora

Biroului Federal de Investigatii (FBI) din San Franciso a declarat ca scopul acestui atac a fost frauda cu criptomonede. Pana ce platforma de socializare a reusit sa remedieze bresa de securitate, foarte multe persoane au apucat sa se lase inselate de mesajul atacatorilor. Astfel, se pare ca nu mai putin de 100 de mii de dolari au intrat in conturile hackerilor, in mai putin de o ora.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.