Monica Anisie, anunt important pentru toti elevii. Ministrul Educatiei ia in calcul trei scenarii

0
238
Monica Anisie Invatamantul online

Ministrul Educatiei, Monica Anisie , a anuntat ca pentru reluarea cursurilor in anul scolar si universitar 2020-2021 sunt luate in calcul trei scenarii.

Romania se apropie cu pasi repezi de 1000 de cazuri pe zi. A fost inregistrat un nou record zilnic

Primul dintre acestea este reluarea cursurilor in mod clasic dar cu respectarea masurilor de prevenire a virusului. Al doilea scenariu luat in calcul este reinceperea cursurilor prin rotatie, in timp ce unii dintre elevi vor urma cursurile de acasa. Cel de-al treilea scenariu luat in calcul este continuarea cursurilor online.

,,Avem in vedere sa reluam cursurile in mod clasic, insa cu respectarea stricta a unor masuri igienico-sanitare, exista un alt scenariu, hibrid, atunci cand unii elevi sau studenti vor fi in sala de clasa si ceilalti vor urmari cursurile de acasa urmand ca acestia sa faca o rotatie in saptamana sau saptamanile urmatoare si in ultimul scenariu am prevazut situatia in care sa invatam online, cursurile sa fie desfasurate de acasa, asta numai in cazul in care situatia epidemiologica o va impune.”, a declarat Monica Anisie intr-un interviu acordat pentru Digi24.

Totodata Ministrul Educatiei a realizat caietul de sarcini pentru cumpararea a 250.000 de tablete care ar urma sa ajunga in scoli pana pe data de 10 septembrie. De aceasta achizitie se ocupa ONAC.

Monica Anisie face la randul ei apel la populatie pentru respectarea masurilor de igiena si distantare adoptate in contextul actual.

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.