Klaus Iohannis a obtinut pentru Romania 80 de miliarde de euro

0
11
80 de miliarde de euro

Klaus Iohannis a obtinut pentru Romania 80 de miliarde de euro in urma acordului pe tema pachetului de relansare economica post-coronavirus. In cadrul summitului de la Bruxelles, liderii europeni au reusit sa ajunga la un acord privind bugetul multianual.

Romania se intoarce la starea de urgenta incepand cu 1 august. Anunt de ultima ora!

Astfel, Romania a obtinut suma impresionanta de 79,9 miliarde de euro pentru proiectele europene. Intelegerea a fost incheiata marti, iar cele aproximatoiv 80 de miliarde de euro vor fi folosite atat pentru bugetul multianual 2021-2027 , cat si pentru accesarea fondurilor pentru relansare economica.

Fondul UE de relansare economica post-pandemie, in valoare de 750 de miliarde de euro a fost si el aprobat. Acesta este format din subventii nerambursabile de 390 de miliarde de euro si din credite de 360 de miliarde de euro, informeaza politico.eu.

,,Iata, deci, ca pana acum ne-am pregatit bine, am obtinut un rezultat frumos. Inca o data, este o zi importanta pentru Romania, o zi importanta pentru proiectul european, si vom merge mai departe, fiindca acesti bani trebuie folositi pentru reconstructia Romaniei.”, a spus Klaus Iohannis.

Aceasta intelegere a fost incheiata dupa patru zile de negocieri, astfel acest summit a devenit cel mai indelungat din istoria UE.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.