Romania se intoarce la starea de urgenta incepand cu 1 august. Anunt de ultima ora!

1
87
starea de urgenta

Compania Avantera a realizat un studiu pentru Comitetul National pentru Situatii de Urgenta, conform caruia, starea de urgenta s-ar adopta incepand cu 1 august. Pentru realizarea acestuia s-a tinut cont de numarul de infectari noi care apar in fiecare zi, situatie alarmanta pentru Romania. Dat fiind faptul ca numarul creste, se asteapta ca pana la inceputul lunii august sa se ajunga la circa 1200-1600 de persoane infectate pe zi.

Un nou simptom COVID-19 . Vezi daca ai fost infectat

Pentru ca Romania se reintre in starea de urgenta incepand cu 1 august , trebuie sa se inregistreze 10.000 de cazuri intr-un interval de 5 zile. Totodata, in document se mai arata ca la jumatatea lunii august se va ajunge la aproximativ 60.000 de cazuri active, dintre care 2.122 – 4.088 in terapie intensiva.

„Cresterea supra-exponentiala va continua pana cand distanta sociala va incepe sa creasca. La actuala distanta sociala si actualul prag (estimat) de siguranta, la 1 august am avea intre 20.727 si 24.246 cazuri active, peste dublul numarului de cazuri actuale. La terapie intensiva ne asteptam sa avem la 1 august, in aceste conditii, intre 1.036 si 1.697 internari.”, informatie selectata din studiul realizat.

Cele mai afectate judete din tara ar putea fi Arges, Prahova, Galati, Dambovita dar si Arad. Se pare ca singura soluie existenta pentru ca Romania sa nu ajunga la acest prag este pastrarea distantarii sociale. Conform prognozei, ca numarul cazurilor active sa scada trebuie ca distanta sociala sa fie mai mare decat durata medie a unui caz contagios.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.