Bicicleta eliptică sau banda de alergat? Tu pe ce te antrenezi?

0
133
Bicicleta eliptică sau banda de alergat? Tu pe ce te antrenezi?
Bicicleta eliptică sau banda de alergat? Tu pe ce te antrenezi?

 

Ești pregătit să te apuci de un program zilnic de cardio? În acest caz, ar trebui să știi că două dintre cele mai bune soluții prin care să te asiguri că vei avea parte de un antrenament de calitate sunt bicicleta eliptică și banda de alergat. Ambele îți permit să arzi caloriile chiar și din confortul propriei locuințe și, astfel, să ajungi la kilogramele mult visate mai repede decât te-ai aștepta. Cu toate că ambele aparate sunt foarte eficiente în lupta cu greutatea, poate că bugetul sau condiția fizică te vor obliga să faci o alegere între cele două. Așadar, ce detalii ar trebui să cunoști înainte de a lua o decizie?

Bicicleta eliptică

Nu toți oamenii sunt construiți la fel și, de aceea, există aparate de fitness diferite, care să se potrivească pentru cerințele fiecăruia. Bicicleta eliptică este cea mai bună alegere pentru persoanele care se confruntă cu dureri cronice ale articulațiilor. Așadar, dacă ai probleme cu șoldurile, genunchii sau gleznele, nu te îngrijora! Această bicicletă nu le va supune la un efort nedorit și nici la un impact major cu solul, pentru că picioarele rămân lipite de pedale pe tot parcursul antrenamentului. 

Fitness acasa. Exercitii pentru slabit-scapa de celulita!

Cu toate că articulațiile îți sunt ferite de efort, acest lucru nu înseamnă că bicicleta eliptică nu oferă un antrenament complet și solicitant. În funcție de grupele de mușchi pe care dorești să le lucrezi, aparatul oferă diferite opțiuni. De exemplu, dacă vrei să-ți pui în mișcare și partea superioară a corpului, precum brațele, atunci va trebui să folosești mânerele aparatului. Dacă nu te interesează acest aspect, te poți axa doar pe picioare și chiar și pe abdomen, dacă alegi să nu te sprijini deloc pe mânere. Acest lucru va obliga mușchii abdominali să rămână contractați în timpul antrenamentului, pentru a menține corpul în echilibru pe pedale. Unele modele permit chiar și pedalarea în sens invers, pentru a putea să lucrezi diferite grupe de mușchi. 

Banda de alergat

Dacă vrei să te axezi pe antrenamentul gambelor, coapselor, a mușchilor fesieri și a șoldurilor, atunci banda de alergat este o soluție optimă. Pe lângă beneficiile pe care le aduce o bandă de alergat asupra sănătății și a aspectului fizic, aceasta îți permite să te antrenezi de acasă, fără a fi nevoit să te deplasezi în afara locuinței. Antrenamentele pe acest aparat presupun ridicarea picioarelor, lucru care va pune la treabă și abdomenul, în același timp, pentru a menține corpul în echilibru. 

Dacă te interesează doar scăderea în greutate, ar trebui să știi că toate echipamentele cardio, în general, au potențial asemănător din acest punct de vedere. Pentru a-ți solicita mai mult corpul, poți mări rezistența aparatului, panta, viteza și, astfel, vei stimula procesul de ardere a caloriilor și vei grăbi apariția rezultatelor. Nimic nu vine de la sine, așa că schimbările pe care ai vrea să le faci în ceea ce privește corpul tău, depind în cea mai mare parte de efortul pe care ești dispus să-l depui.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.