Fitness acasa. Exercitii pentru slabit-scapa de celulita!

0
212
exercitii pentru slabit

Pentru o perioada, nu mai putem beneficia de aparatele salilor de fitness. Totusi, avem nevoie sa ne mentinem in forma, indiferent de locul in care ne desfasuram activitatea. Singurul lucru care ne ramane de facut este: fitness acasa. Iti voi prezenta 10 exercitii pentru slabit care te vor ajuta sa ai o silueta de invidiat.

Pentru aceste exercitii pentru slabit nu ai nevoie de echipament profesional, cum ar fi: gantere, banca de fitness, benzi elastice, biciclete si asa mai departe. Orice obiect din casa iti poate fi de folos!

De ce ai nevoie? 

Dupa cum ai observat, pentru a putea practica fitness acasa nu ai nevoie de echipament profesional. Orice obiect pe care il gasesti in casa poate fi de ajutor. Muzica este esentiala pentru a crea atmosfera de care ai nevoie! In ceea ce priveste ambitia, tine numai de tine!

Important! Cand simti ca nu mai poti, aminteste-ti ca mai poti putin! 

Fitness acasa – 10 exercitii pentru slabit

Inainte de a incepe antrenamentul, asigura-te ca ai facut o mica incalzire la inceput. In ce consta incalzirea? Urmareste acesti pasi simpli:

  1. Miscari de rotatie ale capului: stanga-dreapta; fata-spate
  2. Rotiri ale bratelor si trunchiului
  3. Ridicari ale genunchilor la piept
  4. Rotiri ale gleznelor

Fiecare pas este important. Insista pe portiunea de corp pe care vrei sa o lucrezi mai mult. Dupa ce muschii s-au intins iar incalzirea si-a facut efectul, poti incepe antrenamentul!

Nu trisa! Nu sari peste incalzire. Este foarte important acest pas!

1.Triceps la scaun

Ia un scaun stabil. Aseaza-te cu spatele la el. Sprijina-te cu mainile de el din pozitia in care esti. Lasa-ti greutatea corpului in seama mainilor, si poti incepe sa le misti, ca si cum ai face flotari. Repeta aceasta miscare de 10 ori, apoi relaxeaza-te un minut. Repeta acest exercitiu de 5 ori.

2. Flotari din genunchi

Aseaza-te in pozitie de flotare, dar sprijina-te in genunghi. Tine spatele cat mai drept, fara a-ti curba corpul. Executa 10 astfel de flotari  iar apoi, ia pauza un minut. Repeta acest exercitiu de 5 ori.

3. Ridicatul de… sticle cu apa 

Ia doua sticle de apa de 1l, cate una in fiecare mana. Acestea vor tine locul ganterelor. Aseaza-te pe un scaun si ridica, alternativ, sticlele pline cu apa. Fa aceasta miscare de 20 de ori (de 10 ori fiecare mana), apoi ia pauza 1 minut. Repeta exercitiul de 5 ori.

4. Nu uita de spate!

Aseaza-te pe pe un covor cu fata in jos. Du mainile la ceafa si ridica doar trunchiul de pe podea de 10 ori. Dupa o scurta pauza de un minut, repeta acest exercitiu de 5 ori.

5. Abdomene cu greutati 

Intinde-te pe spate cu genunchii indoiti. Ia in brate o sticla plina cu 2l de lichid. Ridica-ti trunchiul cu sticla in brate de 10 ori. Ia o pauza de 1 minut in care iti poti relaxa muschii. Repeta de 5 ori.

6. Abdomene : ridicari inferioare

Intinde-te pe spate. Abdomenul trebuie sa stea incordat, iar mainile asezate sub fesieri. Ridica picioarele la 45 grade si repeta de 10 ori. Ia o mica pauza, apoi fa acest exercitiu de 5 ori.

7. Abdomene: ridicari simultane

Din aceeasi pozitie, ridica mainile deasupra capului. Avand abdomenul incordat, ridica picioarele. Trebuie sa incerci sa iti atingi picioarele cu mainile. Fa acest lucru de 10 ori. Nu uita de pauza de un minut, apoi repeta exercitiul de 5 ori.

8. Abdomene din pozitie de flotari

Aseaza-te in pozitie de flotari. Ridica, alternativ, genunghii la piept. Fa acest lucru de 20 ori (de 10 ori pentru fiecare picior). Repeta de 5 ori exercitiul dupa pauza de un minut.

9. Genuflexiuni cu… sticla de apa

Ia o sticla de 2-3l plina cu apa. Tine-o cu ambele maini. Din pozitia de genuflexiuni normale, departeaza putin mai munt picioarele si tine sticla pe mijloc cu ambele maini. Indoaie genunchii , trage posteriorul in spate, mentine spatele drept, lasa-te in jos pana posteriorul este la un nivel mai jos decat genunchii, apoi ridica-te incet in pozitia initiala. Repeta aceasta miscare de 10 ori. Ia o pauza de un minut. Repeta acest exercitiu de 5 ori.

10.Ridicari pe.. carti

Aseaza 2-3 carti una peste alta si pune-le pe podea. Din picioare, calca pe carti cu jumatate din lungimea talpilor. ridica-te de 10 ori pe varfuri si coboara la loc. Degetele nu trebuie sa se miste de pe  carti. Repeta acest exercitiu de 5 ori.

 

Acestea sunt doar 10 exercitii de slabit pe care le poti face acasa. Nu uita sa ai grija de alimentatie! Aceste tehnici de fitness acasa nu fac minuni daca dieta nu este aleasa corect. Ce mai astepti? Te poti apuca de lucru, chiar acum!

Afla care sunt cele 5 alimente care te vor ajuta sa slabesti!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.