Ce inseamna Dark Web ?

0
151
Dark Web

Denumit si ,, Internetul ascuns ’’, Dark Web este parte a Deep Web-ului. Acesta din urma este continut al World Wide Web, astfel majoritatea informatiei este ascunsa in site-uri generate dinamic.

Specialistii spun ca doar 4% din internet este vizibil, iar restul de 96% este reprezentat de Deep Web.

Facebook infiinteaza consiliul de supraveghere al continutului

Dan Demeter, cercetator de securitate in echipa globala de cercetare si analiza de la Kaspersky Lab a declarat ca principalele activitati pe Deep Web sunt ilegale si imorale. ,, Internetul ascuns ’’ este un subteran digital vast in care hackerii, teroristii si pedofilii incheie afaceri ilegale.

Poate fi accesat atat prin browsing anonim, cat si prin motoare de cautare secrete.

Unul dintre programele software care pot face legatura la Dark Web este The Onion Router ( TOR ). Acesta directioneaza semnalele pe 6000 servere pentru a ascunde originea unei solicitari de pagina. Foloseste pagini extensia .onion – asemanatoare cu adresa unui site .com sau .ro . – care sunt accesibile doar cu un browserul Tor. Yasha Levine, jurnalist american , a descoperit documente care arata conexiuni intre browser si fondurile guvernului american.

In anul 2014 , a fost creat Grams , primul motor de cautare pentru Dark Web. Acesta permite cautarea de droguri, arme si conturi bancare furate pe mai multe site-uri ascunse. Tranzactiile se pot face doar prin intermediul Bitcoin , sau a altor criptomonede.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.