Facebook infiinteaza consiliul de supraveghere al continutului

0
134
Consiliul

Consiliul de supraveghere al continutului va fi format dintr-un fost sef de guvern, un laureat al premiului Nobel si avocati ai dreptului omului.

Acesta ar putea sa rastorne deciziile lui Mark Zuckerberg , director general. Directorul platformei de socializare pentru afaceri globale a declarat ca este foarte importanta componenta consiliului, insa credibilitatea si-o vor castiga in timp.

Consiliul de supraveghere al continutului va fi format din 40 de membri. Acestia vorbesc 29 de limbi si au locuit in 27 de tari, un sfert dintre acestia provin din SUA. Vor incepe sa lucreze imediat , iar primele cazuri se vor audia din vara.
Costurile infiintarii acestui consiliu au ajuns la 130 de milioane de dolari , pentru o perioada de 6 ani. Se vor emite decizii publice si obligatorii pentru cazurile controversate in care s-au epuizat procedurile obisnuite al Facebook.

,,Nu suntem politia internetului. Nu va ganditi la noi ca la un grup de actiune rapida care va interveni si va rezolva probleme.’’ , a declarat McConnell , co-presedinte. Acesta a mai afirmat ca acest consiliu va efectua doar o analiza deliberativa. Vor putea face recomandari , bazate pe decziile luate de toti membrii , la care compania va raspunde public.

Citeste si : ,,Facebook elimina conturile false care dezinformeaza’’

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.