Facebook elimina conturile false care dezinformeaza

0
68
Facebook

Conturi ale retelelor din Rusia , Iran si Georgia care desfasurau campanii de dezinformare au fost eliminate de catre Facebook.

Se pare că Facebook vede o oportunitate în pandemia de coronavirus! Iată de ce!

Platforma de socializare a anuntat ca aceste conturi false erau menite sa dezinformeze populatia si sa influenteze alegerile in societate , Aceste conturi erau active si pe Instagram si erau legate de 8 retele, au declarat reprezentantii companiei.

Toate retelele au fost create inainte de a aparea pandemia de coronavirus. Facebook anunta ca a descoperit persoanele care se foloseau de postarile pe tema COVID-19. Prin acestea isi cresteau audientele si atrageau publicul spre continutul lor.

,,Stim ca oamenii care cauta sa ii dezinformeze pe altii – fie prin operatiuni frauduloase sau de influenta – folosesc crizele ca o parghie pentru a isi avansa obiectivele, iar pandemia de coronavirus nu face nicio diferenta’’, a transmis Facebook.

Este pentru prima data cand platforma de socializare ia masuri impotriva QAnon. Acesta a patruns in mainstream-ul politicii americane si isi concentreaza mesajele pe teoria nedovedita conform careia Trump desfasoara o campanie secreta importiva ,, deep state’’. Deep state urmareste inlaturarea lui Donald Trump.

Pe langa QAnon , Facebook a mai eliminat conturi cu legaturi VDARE, site american cu continut impotriva migratiei.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.