Se pare că Facebook vede o oportunitate în pandemia de coronavirus! Iată de ce!

0
80

Cu toate că, în trecut, Facebook a fost criticat pentru indiferența afișată în fața situațiilor de criză, se pare că lucrurile au stat diferit de data aceasta, în contextul pandemiei provocate de noul coronavirus. Încă de la începutul lunii martie a acestui an, Mark Zuckerberg a luat decizia de a permite angajaților să lucreze de acasă, acesta fiind printre primii dintre directorii companiilor de profil care a luat această decizie.

În întreaga lume, numărul oamenilor aflați în izolare la domiciliu este în creștere, iar rețelele de socializare încep să fie din ce în ce mai utilizate. Compania a început să lanseze câteva actualizări legate de coronavirus pentru Facebook și, de asemenea, a modificat politica pentru postarea reclamelor, pentru a nu permite răuvoitorilor să profite de situația actuală de criză. De asemenea, Facebook a adăugat și un centru de informare, ce pare creat special pentru a asigura utilizatorii că, deși lumea de azi este haotică, Facebook face tot ce poate pentru a fi de ajutor oamenilor. La acel timp, Zuckerberg a afirmat, referitor la inițiativele sale, că „O mare parte se vor baza pe ajutorul oferit comunităților pentru a putea, prin intermediul serviciilor noastre, să se ajute reciproc”.

Însă, cu toate că directorul executiv al cunoscutei rețele de socializare a fost lăudat pentru toate aceste inițiative, șansele sunt ca mișcările lui să fi fost calculate, așa cum poate nu și-ar fi închipuit nimeni. Aceste schimbări ar fi putut să fie puse în aplicare și pentru a îmbunătăți imaginea publică a rețelei de socializare. În timpul unei întâlniri din luna martie, directorii companiei au solicitat idei care să ajute la schimbarea opiniei publice despre Facebook.

Se pare că Facebook este mai solicitat ca niciodată și, mai mult decât atât, că acesta a recăpătat chiar și o parte din vechii utilizatori, care au ales, în trecut, să abandoneze acest site. Directorul financiar al companiei, Dave Wehner, a declarat „Observăm că există nou-veniți și, de asemenea, persoane care se reconectează. De aceea, credem că aceasta este o oportunitate pentru noi să-i îndemnăm să devină utilizatori frecvenți ai Facebook”.

De asemenea, Facebook a profitat de situația actuală și pentru a acționa împotriva altor companii care ar putea reprezenta o amenințare pentru rețeaua de socializare. Facebook a anunțat recent că plănuiește să concureze cu Zoom, devenit un mijloc de comunicare foarte des utilizat, încă de la izbucnirea pandemiei, prin lansarea propriei aplicații pentru videoconferințe, Messenger Rooms. Compania a început să investească, de asemenea, și în domeniul de live streaming și gaming, astfel încât, să concureze cu Twitch și YouTube.

Cu toate că încă este neclar cum va afecta pandemia de coronavirus percepția oamenilor asupra Facebook, Zuckerberg a afirmat clar că intenționează să rămână competitiv și să continue investițiile în idei și produse noi. Este important ca Zuckerberg să găsească un echilibru în acțiunile sale, pentru a nu oferi utilizatorilor Facebook impresia că toate schimbările sunt făcute doar pentru câștigul companiei. Șansele sunt ca, în încercarea de a profita de situația actuală pentru îmbunătățirea imaginii publice a rețelei de socializare, Facebook să piardă oportunitatea de a-și recâștiga utilizatorii.

Iată și ce noi funcții au fost introduse pe platforma Facebook!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.