Conditiile speciale ale ceremoniei de inmormantare in timpul pandemiei

0
134
Conditiile speciale ale ceremoniei de inmormantare in timpul pandemiei

Decesul unei persoane apropiate este un eveniment unic si marcant. Reprezinta o schimbare brusca si radicala, care in mod paradoxal reuseste sa apropie la nivel emotional, toti apropiatii persoanei care a trecut in nefiinta.

 

Persoanele indoliate trec printr-o perioada dificila de tranzitie, in care vor trebui sa se acomodeze cu lipsa persoanei dragi care a facut parte din vietile lor, dar nu inainte de a a-si oferi ultimele omagii, in timpul ceremoniei de inmormantare.

 

Ceremonia de inmormantare este un eveniment discret, in cadrul careia familia si apropiatii persoanei decedate se reunesc pentru a-si manifesta durerea fata de pierderea suferita. Este un moment cu o puternica incarcatura emotionala, ce necesita parcurgerea anumitor traditii si pregatiri speciale. 

 

Pentru ca atentia oamenilor sa nu fie distrasa si pentru a le permite acestora sa isi dedice timpul si atentia celor apropiati,  firmele de servicii funerare vin in ajutor. Firmele de pompe funebre au ca scop facilitarea atributiilor organizatorice ale  persoanelor, asigurand necesarul si indeplinind exigentele personale, in ideea de a obtine funerallile care sa ofere linistea si pacea necesare in astfel de momente.

 

Serviciile funerare actuale, se remarca prin profesionalismul cu care trateaza acest eveniment delicat. Acestea ofera servicii diversificate, care variaza de la intocmirea documentelor aferente, la o gama larga de alegeri in ceea ce priveste meniurile cu mancare sau accesoriile funerare necesare.

 

Diversitatea serviciilor puse la dispozitie se reflecta inclusiv in preturile variate si special concepute cu scopul de a putea fi accesate de toate persoanele care se gasesc in aceasta situatie. Inclusiv programul de lucru al anumitor firme este unul accesibil, acestia putand fi contactati 24/24, in ideea demararii immediate a pregatirilor. Una dintre aceste firme, care ofera servicii funerare de calitate si la care puteti apela cu incredere este Imperial Servicii Funerare.

 

In ciuda faptului ca acesta se numara printre cele mai delicate subiecte, perioada pandemiei a avut un impact major inclusiv asupra modalitatii de desfasurare a funeraliilor. Birocratia a reprezentat o problema cu atat mai pregnanta in aceasta perioada, intrucat persoanele s-au confruntat cu o multitudine de probleme privind eliberarea certificatelor de deces sau a documentelor necesare obtinerii ajutoarelor de inmormantare asigurate de stat prin intermediul Casei de Pensii. Inchiderea institutiilor a avut un impact negativ asupra intocmirii si eliberarii documentelor, intrucat comunicarea se realizeaza prin intermediul Postei Romane, care din cauza suprasolicitarii a intarziat sosirea actelor. 

 

In ceea ce priveste desfasurarea ceremoniei de inmormantare, persoanele au fost de asemenea puse intr-o situatie inedita, din cauza faptului ca noile masuri interzic reunirea a mai mult de 8 persoane in cadrul savarsirii ceremoniei religioase. Altrenativa acestei masuri este aceea de a se oficia ceremonia in cadrul bisericii, de catre un preot, urmand ca aceasta sa fie transmisa prin intermediul mediului online.

 

In ceea ce priveste cazurile persoanelor decedate din cauza coronavirusului, masurile au fost de asemenea unele speciale, pentru a preveni o potentiala infectare. Persoanele decedate pot fi vazute decat de cel mult 2 membri  ai familiei, ce poarta echipament de protectie si manusi, iar inhumarea sau inmormantarea trebuie realizata in cel mai scurt timp, orice actiune de deschidere a sicriului fiind interzisa.

 

 Neputinta de a-si conduce apropiatii pe ultimul drum conform traditiilor, a atras reactii negative din partea persoanelor indurerate.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.