Ce schimbări a adus COVID-19 în industria modei? Care sunt previziunile pentru viitor?

0
108

Multe industrii sunt în cădere liberă din cauza pandemiei de COVID-19, iar domeniul modei nu a fost imun la acest efect. De-a lungul ultimelor decade, industria modei a avut parte numai de reușite iar, înainte de izbucnirea pandemiei, previziunile pentru vânzările de haine, la nivel global, păreau promițătoare. Cu toate acestea, criza actuală a afectat drastic activitatea magazinelor de haine și, în viitor, își va pune amprenta și asupra cumpărătorilor, în modul în care vor continua să facă shopping și chiar și în stilul lor vestimentar.

Lumea modei începe să domine în mediul online

Directorii magazinelor de fashion au observat migrarea cumpărătorilor înspre domeniul online, chiar înainte de a începe pandemia. Situația actuală nu a făcut decât să crească și mai mult popularitatea acestui segment. Și, întrucât oamenii vor fi forțați să apeleze la tehnologie și de acum înainte, pentru o perioadă necunoscută de timp, mai ales pentru că magazinele de haine rămân închise, cumpărăturile online vor începe să fie din ce în ce mai populare. O prezență puternică în mediul online este secretul prin care magazinele pot să supraviețuiască acestei crize.

De asemenea, de-a lungul acestei perioade critice, se pare că majoritatea cumpărătorilor au început să facă shopping într-un mod mai calculat, gândindu-se, în același timp, și ce implicații etice au cumpărăturile făcute. Mulți dintre aceștia încearcă să susțină companiile care ajută diferite comunități cu ajutorul banilor strânși de pe urma vânzărilor.

Restricțiile de călătorie și regulile de distanțare socială vor muta până și Săptămânile Modei în mediul online. Spectacolele live și lipsa spectatorilor lângă podium vor fi, probabil, soluțiile aplicate pentru ca evenimentele importante de modă să își poată continua activitatea, în viitor.

Va putea COVID-19 să schimbe stilul vestimentar al oamenilor?

Când fac cumpărături, oamenii caută lucruri pe care le pot purta imediat. De aceea, piesele sportive sunt la mare căutare acum, iar companiile se așteaptă ca oamenii să rămână, chiar și după încetarea pandemiei, cu aceleași preferințe vestimentare pe care le-au căpătat în această perioadă. Al Doilea Război Mondial a reușit să-și pună amprenta asupra gustului vestimentar al oamenilor și, fără doar și poate, COVID-19 va deveni, la rândul său, un punct de plecare în modă.

Bineînțeles, schimbarea aceasta va putea fi condusă de către creatorii de modă. Aceștia sunt de părere că stilul vestimentar al oamenilor sigur se va schimba după terminarea crizei sanitare, însă, nimeni nu poate să prezică ce se va purta atunci. În această perioadă, designerii au șansa de a se inspira din diferitele situații critice, diferite de la o țară la alta. Probabil că modul în care creatorii de modă vor percepe criza aceasta se va reflecta în tendințele viitoare.

Viitorul modei este încă necunoscut, din cauza crizei sanitare și economice, care a izbucnit la nivel mondial. Însă, iubitorii de fashion speră ca, în ciuda dificultăților aduse de către pandemia de coronavirus în întreaga lume, toată această situație să aibă și un impact pozitiv, pe termen lung, măcar asupra industriei modei. O schimbare în lumea modei va exista, cu siguranță, dar rămâne de văzut ce formă va îmbrăca aceasta.

Citește și: Nu știi cu ce să te îmbraci? Iată cum să-ți alegi hainele în funcție de siluetă!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.