Nu știi cu ce să te îmbraci? Iată cum să-ți alegi hainele în funcție de siluetă!

0
88
Nu știi cu ce să te îmbraci? Iată cum să-ți alegi hainele în funcție de siluetă!
Nu știi cu ce să te îmbraci? Iată cum să-ți alegi hainele în funcție de siluetă!

Chiar dacă nu toate rochiile din magazine arată pe tine la fel cum arăta pe manechin, acest lucru nu înseamnă neapărat că este ceva în neregulă cu silueta ta. Pur și simplu modelele diferite de haine sunt realizate pentru tipuri diferite de sileute. Nu știi cu ce să te îmbraci? Dacă nu ești tocmai sigură ce haine ar trebui să alegi în funcție de forma corpului tău, iată câteva sfaturi care ar putea să te ajute!

Silueta în formă de pară

Persoanele care au acest tip de siluetă ar trebui să pună accent pe umeri, pentru a echilibra forma corpului lor. Poți folosi umeri voluminoși sau accesorii colorate, pentru a atrage atenția în această zonă. Evită pantalonii mulați, fustele scurte și fustele creion. În schimb, poți găsi în magazine o gamă largă de pantaloni evazați și fuste în formă de A, din care să poți alege. Axează-te pe culori închise și evită imprimeurile pentru piesele vestimentare folosite pentru partea inferioară a corpului și, în schimb, alege bluze sau cămăși în culori deschise și vesele. 

Silueta dreptunghiulară

Nu ai fost înzestrată cu forme? Poți oricând să te folosești de magia hainelor pentru a le crea. Încearcă să așezi o curea în zona cea mai subțire a taliei, pentru a o pune în evidență. De asemenea, ar trebui să porți bluze care să se termine undeva la mijlocul șoldurilor. Pune-ți în valoare umerii și bustul cu ajutorul unor cămăși cu volane sau folosind accesorii care să poată adăuga volum în această zonă a corpului. Jachetele cu peplum, rochiile prinse în talie și fustele cu talie înaltă vor crea, de asemenea, iluzia unei siluete în formă de clepsidră.

Silueta în formă de clepsidră

Pentru a-ți pune în valoare formele, este esențial să înveți să-ți accentuezi cât mai bine talia. Evită hainele largi și axează-te pe obiecte vestimentare mulate, care să te ajute să atragi atenția asupra șoldurilor și taliei. De asemenea, ar trebui să porți lenjerie intimă care ți se potrivește perfect, mai ales dacă ai un bust voluminos. Încearcă să te axezi pe bluze și rochii cu decolteu în formă de V, care să-ți accentueze bustul, fuste creion, pantaloni sau jeanși cu talie înaltă, care să îți pună în evidență talia subțire.

Siluetă în formă de măr

Femeile cu acest tip de siluetă ar trebui să evite hainele care atrag atenția asupra taliei. Accentuează-ți decolteul și, de asemenea, bazează-te pe fustele în formă de A. Alege doar bluze care acoperă întreaga zonă a abdomenului și care se extind peste șolduri. Evită jachetele voluminoase și piesele vestimentare cu model complicat. Mergi pe varianta unor bluze cu mai multe straturi, cămăși vaporoase și tunici. De asemenea, ar trebui să lași la o parte jeanșii strâmți sau drepți și să mergi pe varianta unor pantaloni largi, evazați, cu buzunare la spate. În loc să porți o curea în jurul taliei, poți să o așezi puțin mai jos de bust, pentru o crea o iluzie optică. Amintește-ți că, indiferent ce vrei să porți, este esențial ca hainele să se axeze pe calitățile siluetei tale.

Nu știi cu ce să te îmbraci? Visezi și tu la o siluetă de vedetă – Inspiră-te din obiceiurile celebrităților tale favorite!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.