Ion Lungu solicita reanalizarea masurii de carantinare a Sucevei si dupa 15 mai

0
106

Ion Lungu , primarul municipiului Suceava , solicita premierului Ludovic Orban reanalizarea masurilor de carantinare a orasului dupa 15 mai deoarece s-au inregistrat pierderi economice semnificative.
Pana in prezent , in Romania , sunt 14.107 persoane înregistrate si 858 de persoane decedate.
In judetul Suceava sunt 3035 de cazuri , fiind judetul cu cele mai multe cazuri de coronavirus din Romania.

,,Am comunicat luni dupa-amiaza premierului Ludovic Orban si ministrului Sanatatii, Nelu Tataru, faptul ca sucevenii sunt nemultumiti ca aceste masuri de relaxare nu se aplica si la Suceava. (…) Stiu ca poate ati stat in casa cinci saptamani, nu mai aveti rabdare. Este foarte important din punct de vedere psihic, dar este foarte important si pentru activitatile economice. Astazi orasul nostru este in suferinta din punct de vedere economic, pentru ca multe afaceri sunt inchise. Oamenii de afaceri se plang ca nu au forta de munca. Trebuie sa facem tot posibilul sa relaxam aceste deplasari in interesul activitatilor economice, pentru ca daca ne uitam din punct de vedere sanitar, al epidemiei, si sa facem o comparatie cu ce era acum cinci saptamani, cand am intrat in carantina, astazi parca suntem putin mai linistiti’’ , a declarat Ion Lungu.

Primarul a solicitat catre DSP Suceava o situatie persoanelor infectate si a celor vindecate. Aceste informatii , ar putea ajuta luarea unei decizii privind ridicarea masurilor de carantinare a orasului dupa 15 mai.

Citeste si : ,,Restaurantele in spatii inchise raman cu lacatul pe usa’’

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.